Trucuri care te ajuta sa gatesti cu putine calorii

Posted by Alin Marinescu on Friday, June 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Gatitul cu putine calorii si sanatos este esential pentru orice program de sadere in greutate. Medicii nutritionisti ne dezvaluie citeva trucuri prin care putem pacali caloriile.

A venit vremea de plaja si tare ne mai dorim sa incapem in costumul de baie de acum un an macar. Parte din kilogramele in plus ar putea fi determinate de greselile pe care le facem fara sa ne dam seama atunci cand pregatim mancarea. Potrivit adevarul.ro, in „Abecedarul de obezitate“, coordonat de prof.dr. Nicolae Hancu, medic de diabet, nutritie si boli metabolice, sunt dezvaluite cateva trucuri prin care mai putem taia din calorii fara efort suplimentar. Astfel, folosirea unei tigai antiaderente sau a unei pensule ne ajuta sa adaugam o cantitate minima de ulei la gatit. Un alt truc este sa punem doar o lingurita de ulei in salate, amestecata cu ulei balsamic sau lamaie in orice cantitate. Nu puneti in salate crutoane, branza, sunca sau alte ingrediente cu continut mare de calorii.

Folositi din plin ceapa si usturoiul daca le suportati. Daca doriti sa gatiti cu carne tocata, tocati singuri carne slaba de pui, curcan sau vita. Utilizati condimente care nu contin sare, ci ierburi aromatice. Folositi iaurt degresat in loc de ulei ca dresing pentru salate si uleiul balsamic sau lamaia in locul sarii. Daca aveti boli digestive mancati la pranz legume gatite si seara legume crude sau invers. Preferati supele de zarzavat in locul ciorbelor. Acestea din urma au de obicei un adaos important de ulei, smantana, galbenus de ou.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri care te ajuta sa gatesti cu putine calorii