Trucuri care mentin alimentele proaspete mai mult timp

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 18, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Trucuri care mentin alimentele proaspete mai mult timp

In perioada aceasta salatele ar trebui sa faca parte din dieta noastra zilnica, insa frunzele de salata sunt gustoase atata timp cat nu se ofilesc si nu prind un iz statut. De aceea, este necesar ca frunzele sa fie desprinse de pe capatana si spalate bine cu apa rece. Apoi sa eliminam cat se poate de bine apa din salata spalata, pentru ca umzeala in exces grabeste procesul de ofilire si de putrezire. Puteti folosi inclusiv prosoape din hartie pentru ca apa sa fie absorbita mai bine Frunzele uscate, intregi, se pun intr-o punga de plastic sigilata, apoi se depoziteaza in frigider, in cutia pentru legume si zarzavat.

Ciupercile se pastreaza mai mult timp daca sunt depozitate in pungi de hartie, pentru ca umezala este absorbita si nu prind rapid acea mazga neplacuta la atingere. 

Rosiile se mentin proaspete mai mult timp daca sunt lasate pe bufet, nu puse in frigider. Iar un truc simplu pentru rosiile care nu mai au codita este sa le asezati cu partea superioara in jos, pentru ca aerul sa nu intre la fel de repede prin locul unde nu mai sunt protejate de codita. 

Branza se mentine mai bine daca este depozitata in caserole cu capac pentru ca aerul grabeste mucegairea, uscarea sau ingalbenirea, in functie de tipul de branza. O alta modalitate indicata este impachetarea in hartie cerata, ba chiar si folia de aluminiu este mai eficienta decat pastrarea branzeturilor intr-o farfurie neacoperita. Atunci cand depozitam mai multe tipuri de branza, acestea nu ar trebui sa se atinga intre ele, pentru ca sunt organisme vii, formate din bacterii si enzime, iar procesul de alterare poate fi grabit. Pentru ca branza congelata isi schimba aspectul si gustul dupa decongelare, este de preferat sa nu cumparati cantitati mari, ci suficienta pentru o saptamana.

Pestele proaspat trebuie spalat si curatat de intestine imediat dupa cumparare, pentru ca maruntaiele se altereaza cel mai repede. Se sterge bine de apa cu un prosop de hatie, se acopera cu folie de plastic si se pune intr-un recipient inchis ca sa nu intre in contact cu alte alimente. Pestele proaspat se depoziteaza in frigider, la cel mult 5 grade Celsius, pentru maximum doua zile. Daca pestele proaspat nu este gatit imediat, o varianta este sa-l marinam si sa-l pastram la rece, intr-un vas inchis, conform foodsaver.com. in congelator, pestele gras poate fi pastrat timp de cel mult trei luni, iar pestele slab poate rezista si sase luni daca temperatura este constanta. 

Carnea proaspata se pastreaza cel mai bine la congelator daca este mai intai vidata si abia apoi congelata. Indicat este ca inainte de vidare, bucatile de carne sa fie lasate timp de patru ore la congelator pentru ca astfel vor avea un gust mai bun dupa decongelare si isi vor pastra mai bine sucurile.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri care mentin alimentele proaspete mai mult timp