Trucuri care iti vor face parul mult mai matasos

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cu siguranta te numeri printre femeile care isi doresc ACEL par matasos din legendarele reclame la sampon. Respectand anumite trucuri, il poti obtine. Stim cum este sa-ti doresti sa-ti poti lasa parul liber, fara sa sfarsesti prin a-l prinde intr-o coada, folosind tot felul de gadget-uri pentru a-l ondula sau indrepta. Insa, daca incepi sa te informezi cu privire la produsele potrivite, poti ajunge sa ai un par matasos, asa cum ti-ai dorit intotdeauna. Atunci cand parul tau este fin de la radacini pana la varfuri, inseamna ca este cu adevarat sanatos. Iata ce ar trebui sa faci pentru ca parul tau sa aiba un luciu natural:

Fii atenta atunci cand il speli. Atunci cand te speli, ai tendinta de a curata doar radacinile, fara a te mai preocupa de varfuri. Nu doar ca ele se incurca mult mai usor, dar se si usuca mult mai tare. In cazul parului drept, uleiurile naturale ajung de la radacini si pana la varfuri foarte repede, datorita gravitatiei.

Parul cret are nevoie de o ingrijire mult mai atenta, deoarece uleiurile parcurg un drum mai lung pentru a hidrata varfurile. Persoanele cu parul cret nu ar trebui sa se spele atat de des, dar daca totusi o fac, este indicat sa foloseasca un balsam purificator pentru a separa parul de uleiurile secretate.

Piaptana-te atunci cand parul este uscat. Majoritatea dintre noi nu suntem atat de delicate cu parul nostru atunci cand il pieptanam. In timp ce iti descurci parul, cuticulele lui au de suferit. Cel mai simplu si usor mod cu putinta prin care parul nu va mai avea de suferit este sa folosesti o perie speciala pentru parul ud.Incepe mai intai cu varfurile, iar apoi cu lungimea parului si radacinile.

Foloseste un tricou pentru a usca parul. Metoda prosopului in jurul capului nu este cea mai potrivita varianta de a-ti usca parul, pentru ca se va rupe mult mai usor. Indicat ar fi sa folosesti un tricou din bumbac si doar sa absorbi din excesul de apa pe care il au varfurile, fara sa ajungi sa iti freci parul, deoarece textura acestuia va avea de suferit si nu vei avea acel par matasos pe care ti-l doresti.

Dormi pe o fata de perna din matase. Motivul pentru care parul tau se incurca mult mai usor decat in mod obisnuit, poate fi chiar fata de perna pe care dormi, mai ales daca materialul contine bumbac. Bumbacul absoarbe uleiurile care-ti hidrateaza firele de par, in timp ce fetele de perna din matase sau satin le mentin pe lungimea parului, oferindu-i un aspect sanatos.

Usuca-ti parul cu aer rece. Vei observa o diferenta semnificativa daca vei inlocui aerul fierbinte al uscatorului de par, cu cel rece. Nu doar ca va bloca volumul excesiv, dar ajuta si cuticula. Asigura-te ca directia din care vine aerul rece este de la radacini la varfuri si foloseste-ti degetele pentru a-l descurca mult mai usor.

Mananca grasimi sanatoase. Alimentatia are un rol esential in ceea ce priveste hidratarea si aspectul parului nostru. Este greu sa ai un par matasos, cu acele reflexii sanatoase, daca nu respecti o dieta compusa din alimente naturale. De aceea este important sa mananci grasimi sanatoase precum nuci, avocado sau somon. Chiar si suplimentele de Omega-3 pot fi de ajutor. De asemenea, trebuie sa te hidratezi si sa bei suficienta apa, in fiecare zi. Poate suna ciudat, dar daca pielea ta este uscata, atunci si parul va fi la fel.

Adauga bicarbonat de sodiu in samponul tau. Bicarbonatul de sodiu creste nivelul de agenti tensioactivi, actionand precum un exfoliant pentru par. De asemenea, are beneficii si asupra scalpului. Adauga putin bicarbonat de sodiu in samponul tau, macar o data pe saptamana, pentru o curatare eficienta si un aspect natural.

Pentru un par matasos alege produse care contin keratina. Atunci cand iti cumperi produse pentru ingrijirea parului, cauta pe eticheta acestora ingredientul numit keratina, o substanta care ofera acel aspect matasos al parului. Keratina ajuta la restabilirea rezistentei firului de par, mai ales in cazul parului deteriorat, deoarece actioneaza in interiorul firului de par. sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri care iti vor face parul mult mai matasos