Trucul util in scaderile bruste de tesiune

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In timpul efortului excesiv sau chiar daca te ridici brusc de pe scaun, te poti confrunta cu o scadere a tensiunii. Iata de ce trebuie sa tii mereu la tine un pliculet cu sare. Simptomele tensiunii scazute sunt: ameteala, tulburari de echilibru si transpiratie excesiva. De asemenea, in cazul in care ai tensiune scazuta, vei avea o senzatie de lesin. Cantitatea de urina va scadea si vei simti dureri in zona inimii. Alte simptome sunt uscaciunea mucoaselor, pierderea elasticitatii pielii, greata si slabiciune. In cazul in care nu ai medicamente la tine, insa simti oricare dintre simptome, poti apela la putina sare. Dizolva o lingurita de sare intr-un pahar cu apa si bea imediat solutia obtinuta. Sodiul pe care sarea il contine te ajuta sa iti revii rapid.


Hipotensiunea arterială poate fi produsa de modificarile bruste ale pozitiei, redistribuirea fluxului de sange ca raspuns la ingerarea alimentelor, semnalele anormale ale creierului si de conditiile care determina socul. Medicamentele, bolile cardiace, sarcina, odihna in poziţie culcat si alte afecţiuni pot contribui la hipotensiune. Controalele regulate pentru a stabili starea de sanatate sunt importante la orice varsta. Pentru ca bolile cardiovasculare sunt printre principalele cauze de deces, se recomanda controale de cel putin doua ori pe an la medicul cardiolog.

De asemenea, medicii recomanda ca bolnavii cardiaci sa aiba mereu asupra lor o lista cu medicamentele pe care le iau. Si o cutie cu pastile este de ajutor in caz de criza. Persoanele apropiate trebuie sa stie de afectiunea de care suferi, pentru a-ti putea da primul ajutor in caz de nevoie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucul util in scaderile bruste de tesiune