Trucul simplu care te face mai fericit

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fericit

Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge. Dar, unde anume? Ei bine, cercetatorii spun ca persoanele care obisnuiesc sa se trezeasca de dimineata sunt mai fericite. Potrivit unor cercetari realizate la Universitatea din Toronto, daca te trezesti dimineata vei avea un bioritm echilibrat, fiind ferita de boli si afectiuni ale sistemului nervos, scrie livescience.com.

Astfel, trezitul de dimineata te lecuieste de stres si depresie, tine departe dezechilibrul emotional, iti regleaza tensiunea arteriala, ritmul cardiac si este benefic pentru activitatea cerebrala.

In plus, multi oameni importanti, precum CEO-ul Apple, Tim Cook. editorul Vogue, Anna Wintour si multi altii au obiceiul de a se trezi foarte de dimineata. Nu este neaparat o manie a unor astfel de oameni, acest obicei aduce beneficii esentiale pentru sanatate.

1. Ai timp sa faci exercitii fizice
Daca te trezesti cu doua ore inainte de ora la care te trezesti in mod normal, ai mai mult timp pentru a face lucruri pe care in mod obisnuit nu apuci sa le faci, din diverse motive, in special celebra lipsa de timp. in cele cateva ore inainte de a-ti incepe ziua obisnuita, poti sa faci exercitii fizice, ceea ce e foarte bine pentru sanatate, aspect fizic si buna dispozitie in general, scrie Mediafax.

2. Ai timp sa faci sarcini prin casa
Desi in mod normal, oamenii mai amana din sarcinile zilnice din cauza oboselii sau a lipsei de chef, ei bine, daca te trezesti foarte devreme, castigi cateva ore pentru a pune la punct tot ceea ce ai omis in zilele precedente: poti pune niste haine la spalat, poti gati ceva rapid, poti face ordine prin casa si asa mai departe.

3. iti va fi mai foame decat in mod normal
Avand in vedere ca te trezesti mai devreme decat de obicei, si orele la care iei mesele se vor deregla. Deci daca servesti micul dejun in jur de ora 6 - 7, automat ti se va face foame mai devreme pe parcursul zilei.

4. S-ar putea sa fie nevoie sa amani iesirile de dupa-amiaza
Orele la care iesi in mod normal s-ar putea decala si ele, intrucat trezitul de dimineata aduce cu sine oboseala mai devreme. in plus, daca vrei ca a doua zi sa te trezesti tot in jurul orei 5 am, nu poti sta treaz mai tarziu de ora 23.

5. Vei arata mai bine
Daca te apuci de exercitii fizice te vei simti din ce in ce mai bine, iar acest lucru se va observa si in aspectul tau fizic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucul simplu care te face mai fericit