Trucul nestiut pentru un par mai sanatos

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aspirina

Banala aspirina este utilizata in mult mai multe neplaceri decat se crede. Ea este administrata pentru a preveni un posibil atac de cord, iar studiile indica faptul ca poate scadea riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer si boala Alzheimer. Dar, aspirina poate face minuni si pentru par.

Reda culoarea parului

Daca obisnuiesti sa mergi la piscina sau la strand, vei vedea ca substantele din apa decoloreaza parul, in special la persoanele cu suvite deschise la culoare. Din fericire, poti reda culoarea naturala a parului cu un remediu la-ndemana. Dizolva 2-3 aspirine intr-un pahar de apa calda. Aplica amestecul pe par si lasa-l sa actioneze pana la 15 minute. La final, clateste cu apa din abundenta.

Pentru suvite stralucitoare

Acidul salicilic din aspirina face parul sa fie mai stralucitor prin deschiderea cuticulele si eliminarea de substante nocive, care pot afecta luciul natural al parului.

Tine matreata sub control

Da, este posibil sa tii sub control matreata cu aspirina. Acidul salicilic care se gaseste in compozitia aspirinei dizolva celulele moarte ale pielii si acumularea de sampon pe scalp, in esenta, actionand ca un agent de limpezire. Pentru a evita eliminarea uleiurilor naturale ale parului, utilizeaza aspirina pe par o data pe saptamana, de preferinta, prin amestecarea unei pastile zdrobite cu o lingura de sampon.

Remediu pentru caderea parului

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca animalele cu cantitati crescute de prostaglandina D2, substanta derivata din acizii grasi, risca sa ramana chele. Aceasta ipoteza i-a condus pe cercetatori in gasirea unui ingredient care sa functioneze prin inhibarea producerii de prostaglandina D2 in organism. Astfel, ei au identificat ca aspirina este unul dintre acesti inhibitori. in timp ce efectele aspirinei asupra caderii parului nu au fost inca dovedite, s-a observat ca la unii oameni parul s-a regenerat dupa ce au consumat asprina in fiecare zi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucul nestiut pentru un par mai sanatos