Trucul care iti permite sa mananci paine fara sa te ingrasi

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru paine

Resimtim pofta amestecata cu teroare de fiecare data cand trecem pe langa o brutarie. Cu toate acestea, nutritionistii încep sa se îndoiasca de acuratetea semnalelor lor de alarma din acest punct de vedere si ne spun acum ca exista o modalitate prin care poti manca paine si fara sa te îngrasi!

Si nu ne referim (doar) la painea neagra sau la cea diet friendly, ci chiar la atat de delicioasa si totusi blamata paine alba! Afla de mai jos care este trucul care te ajuta sa te delectezi cu cele mai gustoase sortimente de paine fara grija caloriilor în plus!

Trucul care te ajuta sa mananci paine fara sa te îngrasi
Cercetatorii sunt tot mai porniti în ultima vreme sa distruga miturile care ne transformau alimentatia într-un chin lipsit de cea mai mica urma de placere; conform lor, acum poti manca linistita cea mai alba paine de pe lume, fara grija ca te vei îngrasa!

Ce trebuie sa faci? Sa îti supui painea unui proces de pregatire! Mai întai, pune-o la congelator, apoi dezgheat-o si adaposteste-o în prajitorul de paine. Conform expertilor, astfel scazi indicele glicemic al painii si nu doar ca nu îti mai umpli corpul de calorii, dar nici nu îti mai afectezi tensiunea, nu te mai "abonezi" la boli de inima sau la obezitate ori la unele forme de cancer.

Cum au descoperit oamenii de stiinta trucul salvator? 
Ca întotdeauna, apeland la un studiu, publicat în European Journal Of Clinical Nutrition. Cercetarea a reunit 10 adulti sanatosi, care au fost rugati sa consume ori paine alba, proaspata, pregatita la toast, ori înghetata si dezghetata sau înghetata, dezghetata si apoi introdusa în prajitor.

Rezultatul? Desi toate cele trei forme de paine aveau un indice glicemic mai scazut, doar ultima metoda de preparare aveau un impact mai mic asupra glicemiei subiectilor.
Acum, ca ni s-a dezvaluit trucul salvator, suntem gata sa trecem din nou prin fata brutariei preferate, fara teama ca astfel ne vom compromite sanatatea!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucul care iti permite sa mananci paine fara sa te ingrasi