Trucul care ajuta copii sa planga mai putin cand sunt vaccinati

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil plange vaccin

Copiii suporta mai usor durerea daca, inainte de o injectie, de exemplu, primesc ceva dulce. Oamenii de stiinta de la Universitatea Toronto, citati de BBC sunt sustin ca nou-nascutii plang mai putin daca primesc cateva picaturi de lichid dulce inaintea vaccinarii.

Ei au tras aceasta concluzie dupa ce au analizat 1.000 de vaccinari, facute copiilor cu varsta mai mica de un an, se arata in Archives of Disease in Childhood. Astfel au constatat ca este cu 20% mai putin probabil ca micutii, care primesc o cantitate mica de glucoza, sa planga dupa ce fac o injectie.

Rezultate asemanatoare au obtinut si atunci cand glucoza a fost inlocuita cu jumatate de lingurita de solutie de glucoza si zaharoza. Ei au concluzionat ca "personalul medical ar trebui sa foloseasca solutia de glucoza sau zaharoza inaintea fiecarei vaccinari".

Adam Finn, profesor de pediatrie la Universitatea Bristol, este de parere ca "orice putem face pentru a reduce disconfortul este binevenit". El a adaugat ca aceasta metoda ar putea sa aiba mai multe beneficii: pe de-o parte parintii ar merge sa isi vaccineze copiii cu mai mult curaj, daca vad ca acestora nu li se intampla nimic neplacut, iar pe de alta parte copiii ar fi mai protejati de durere.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucul care ajuta copii sa planga mai putin cand sunt vaccinati