Tristetea cauzeaza boli pulmonare, iar furia boli hepatice

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tristete

Potrivit medicinei chineze, fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment sau o anumita emotie. Sentimentele si emotiile sunt o cauza majora a bolilor. Chinezii considera ca elementele pamant, apa, aer, foc si metal coexista in trupul fiecaruia dintre noi.

Pentru o sanatate buna, este important sa mentii aceste elemente in echilibru.

- Ochii rosii: ochii rosii indica probleme legate de ficat.
- Voce ragusita: atunci cand ai o voce ragusita inseamna ca suferi de un deficit energetic la nivelul plamanilor.
- Coloratie galbena a fetei: Paloarea si ingalbenirea fetei indica o circulatie sanguina precara si un deficit energetic la nivelul splinei.
- Infertilitatea la femei poate fi corelata cu probleme renale.

Potrivit medicinei chineze, sentimentele si emotiile sunt cauza principala a bolilor, fiind in stransa legatura cu organele corpului.

- Plamanii - tristete
- Ficatul - furie
- Rinichii - frica
- Stomac - nervozitate, anxietate

Medicina chineza este de parere si ca fiecarui organ ii corespunde cate o aroma, astfel incat preferinta pentru anumite gusturi poate indica, de fapt, o nevoie sau „o pofta" a unui anumit organ. Plamanii cer condimente si alimente iuti, ficatul cere alimente acre, splina are nevoie de alimente dulci, iar rinichii cer alimente sarate. Medicii chinezi sustin ca fiecare organ are propriul sau flux de energie. Aceasta energie se numeste „chi" si este strans legata de circulatia sanguina. Potrivit adeptilor medicinei chineze, sangele este sursa de energie vitala a corpului, iar fluxul sanguin controleaza si influenteaza toate celelalte campuri energetice proprii organismului.

Rinichii - Organul esential al corpului
Potrivit medicinei chineze, rinichii sunt cel mai important organ, reprezentand izvorul energiei yin si yang. Rinichii sunt asociati cu sistemul scheletic, auzul si sentimentul de frica.

Tratamentul rinichilor se rasfrange asupra tuturor celorlalte sisteme ale organismului. In medicina chineza, fiecare organ este corelat cu conditiile de clima, astfel incat fiecarui organ ii corespunde cate un anotimp.

Ficatul: Este salasul vantului, din acest motiv putand provoca, uneori, dureri de cap si ameteli.

Printre cele mai importante functii ale ficatului se numara facilitarea fluxului energetic si „imprimarea" de ganduri proaspete si clare in intreg organismul. Persoanele cu un ficat sanatos sunt lideri pasnici, calmi si buni. Afectiunile hepatice afecteaza in mod direct starea fizica si emotionala.

In medicina chineza se crede ca ataxia este legata de furie, incapatanare si violenta. Daca problemele hepatice nu se manifesta prin emotii, ele nu pot fi rezolvate. Rezultatul este instalarea tulburarilor depresive si de dispozitie.

Cele mai frecvente simptome ale acestui sindrom sunt oboseala, problemele menstruale, stresul si alergiile.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tristetea cauzeaza boli pulmonare  iar furia boli hepatice