Trei remedii vindecatoare cu ghiocei

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ghiocei

Ghioceii mai sunt cunoscuţi şi ca "vestitori ai primăverii", dar puţini ştiu că, dincolo de aspectul lor delicat, au şi puteri vindecătoare. Aceste flori au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri ca remedii pentru migrene şi reumatism.

 Reumatism - adaugă un pumn de ghiocei în apa caldă de baie şi stai 20 de minute cât să te relaxezi. În plus, la nevoie, îi poţi aplica pe articulaţiile dureroase, sub formă de comprese.

Dureri de cap -  pune-ţi pe frunte o cataplasmă cu ghiocei, pe care o prepari din câteva flori zdrobite. Este indicat să acţioneze un sfert de oră. Alungă suferinţa, te va relaxa şi ajută şi la menţinerea capacităţii de memorare. Bulbul plantei conţine galantamină, care contribuie la creşterea nivelului de acetilcolină, o substanţă din creier implicată în transmiterea mesajelor de la celulele nervoase. Aceasta este şi explicaţia pentru care substanţele active din ghiocei sunt folosite în compoziţia medicamentelor recomandate pentru boala Alzheimer.

Durerile provocate de varice - Se prepară din 10-15 ghiocei, care se toacă şi se macerează în alcool medicinal, timp de 10 zile. Fricţionează zona cu acest amestec. La fel de util este dacă pui amestecul într-un tifon sau într-un pansament de bumbac şi îl laşi să acţioneze pe varice atunci când dormi.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trei remedii vindecatoare cu ghiocei