Trei motive sa consumi zilnic iaurt

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru iaurt

Iaurtul a fost supranumit "superalimentul femeii" pentru ca este alimentul care protejeaza cel mai mult femeia de inficetiile genitale precum vaginite (candidoza, gradnerella vaginalis si alte vaginite).

Life Care - produse sanatoase pentru organismul tau

• Ajuta la intarirea oaselor. Exista multe persoane care au intoleranta la lactoza (adica un deficit al enzimei necesare digerarii lactozei) si de aceea nu pot consuma lapte – deci nu pot beneficia de calciu pentru intretinerea oaselor.  Iaurtul poate fi o alternativa usor de asimilat, deoarece microorganismele pe care le contine digera lactoza inainte ca ea sa ajunga in organismul tau. Deci, persoanele cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt fara a mai suferi de balonare sau alte simptome neplacute.

• Reduce riscul de diabet. Consumul regulat (4-5 pahare pe saptamana) reduce considerabil riscul de diabet de tip 2 (cu 28%), de boli cardiovasculare si ne ajuta in regimurile de slabire sau in mentinerea greutatii corporale.

• Reface echilibrul florei intestinale. Alimentatia nepotrivita, stresul, tratamentele cu antibiotice, consumul de alcool, inaintarea in varsta duc la deteriorarea florei intestinale. Consuma zilnic iaurturi probiotice pentru mentinerea sau refacerea echilibrului florei intestinale!

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trei motive sa consumi zilnic iaurt