Trei lucruri pe care sa nu i le zici medicului tau

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vizita la medic

Probabil ca ai o lista lunga de lucruri pe care le-ai face in loc sa mergi la medic. Programarile sunt foarte stresante, insa este absolut necesar sa faci o vizita la cabinetul medical ori de cate ori ai probleme de sanatate. Chiar daca tie nu iti apr importante, medicul este singurul care iti va da raspunsul exact.

Iata cateva lucruri pe care doctorul nu ar trebui sa le auda din gura ta:

“Sunt sigura ca este…” Cu totii cautam pe Google informatii despre primele simptome pe care le resimtim, insa rezultatele nu sunt tocmai exacte. In plus, acestea te streseaza si te baga in panica fara motiv. Medicii nu sunt cei mai fericiti cand le spui ca ai verificat online simptomele pe care le ai si consideri ca suferi de o anumita afectiune. Lasa-i sa isi faca treaba si pastreaza pentru tine tot ce gasesti pe internet.
“Iarta-ma pentru ca ti-am rapit timpul”. Medicul este acolo pentru a te ajuta si pentru a face investigatii chiar si cand suferi de cele mai nesemnificative simptome. Uneori chiar acestea sunt cele mai semnaleaza o boala serioasa. Daca doctorul descopera ca nu ai nimic grav, este foarte bine si asta nu inseamna ca i-ai rapit timpul.
“Nu esti tu expertul?” Medicii sunt ei oameni. Da, au absolvit o scoala medicala si trateaza zeci de pacienti pe zi, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te bazezi 100% pe cunostintele sale. Este o linie fina intre a avea prea multa incredere intr-un doctor si a considera ca el nu le stie pe toate si poate gresi. Desi medicul tau este foarte competent, tu trebuie sa ai un rol activ in ingrijirea sanatatii tale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trei lucruri pe care sa nu i le zici medicului tau