Traumele din copilarie ne urmaresc pentru tot restul vietii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru traumele copilariei

Modalitati prin care traumele din copilarie ne urmaresc pentru tot restul vietii

1. Sinele fals

Traumele din copilarie duc la crearea sinelui fals. In calitate de copii, ne dorim ca parintii nostri sa ne iubeasca si sa aiba grija de noi. Cand parintii nostri nu fac acest lucru, incercam sa devenim copilul pe care credem ca il vor iubi. Ingropam sentimenele care credem ca ar putea sa ne impiedice sa ne indeplinim nevoile si cream un sine fals, o persoana pe care o prezentam lumii. Cand ne ingropam emotiile, pierdem contactul cu cine suntem cu adevarat, pentru ca sentimentele noastre fac parte integranta din noi. 

2. Gandirea de victima

Ceea ce gandim si credem despre noi defineste autocunoasterea noastra. Felul in care vorbim cu noi insine ne poate ajuta sau nu. Gandirea negativa ne face sa simtim ca nu avem control asupra vietii noastre. S-ar putea sa ne fi victimizat in copilarie, dar nu trebuie sa ramanem victime ca adulti. Chiar si in situatiile in care credem ca nu avem de ales, avem intotdeauna o alegere de facut, chiar daca este doar puterea de a alege modul in care ne gandim la viata noastra.

3. Pasiv-agresivitate

Atunci cand copiii cresc in medii in care exista doar exprimari nesanatoase ale furiei, cresc crezand ca furia este inacceptabila. Daca ai fost martor la furia exprimata violent, atunci ai putea crede cand esti adult ca mania este o emotie violenta si, prin urmare, trebuie suprimata. Sau daca ai fost intr-o familie care a suprimat furia si parintii te-au invatat ca mania se afla pe o lista de emotii pe care nu ar trebui sa o simti, o suprimi. Insa ce se intampla daca nu iti poti exprima furia? Probabil ca stii deja raspunsul - nimic. Inca te simti furios si, in cele din urma, furia este o emotie naturala si sanatoasa, pe care o traim cu totii.

4. Pasivitate

Daca ai fost neglijat sau abandonat in copilarie, s-ar putea sa-ti fi ascuns frica si furia, in speranta ca nimeni nu te va mai abandona sau neglija vreodata. De aceea, ajungi sa-ti reprimi sentimentele si sa fii pasiv, fiind incapabil de a-ti satisface potentialul.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: traumele din copilarie ne urmaresc pentru tot restul vietii