Tratamente pentru afectiuni interne, pe baza de rostopasca

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Faimosii botanisti ai antichitatii i-au acordat rostopascai mare consideratie. Paracelsus facea o analogie între laptele ei de culoare portocalie si secretia biliara, folosind-o în vindecarea ficatului, a bilei si-a fierii. Chiar si Hahnemann, fondatorul homeopatiei, îsi vindeca bolnavii de ficat cu rostopasca, în vreme ce cu mult înaintea lui, Dioscoride o recomanda pentru vindecarea cataractei si a conjunctivitei. O confirmare "istorica" a calitatilor ei îi apartine marelui pictor german Albrecht Durer, care a imortalizat-o într-o pictura, dupa ce cu ajutorul ei, s-a vindecat de o boala de ficat. Astazi, rostopasca este recomandata ca remediu în peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, înca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Dar sa-i cunoastem mai îndeaproape "minunile".

Tratamente de uz intern: Spasmele digestive - sunt eficient combatute de catre tinctura de rostopasca, din care se iau cate 3-4 lingurite pe zi. Tratamentul se face simptomatic, de cate ori apar spasme, anumite substante conttnute de aceasta planta (alcaloizi) relaxand prompt musculatura neteda a tubului digestiv. Dischinezia biliara - un grup de cercetatori romani, condusi de dr. Hriscu A., a demonstrat efectele exceptionale ale rostopascai în combaterea tulburarilor biliare, inclusiv a dischineziei. Se administreaza pulberea, cate un varf de cutit luat de trei ori pe zi, la orele 8, 13 si 19. Acest tratament se face vreme de 30 de zile, urmate de 10 zile de pauza, dupa care se poate relua. Are o eficienta greu de egalat de orice medicament de sinteza. Tratamentul este foarte eficient si pentru prevenirea litiazei biliare.

Indigestia si dispepsia - conform cercetarilor medicului german J.C. Bauman, nu exista medicament mai eficient ca rostopasca în tratarea problemelor legate de digestie. Jumatate de lingurita de tinctura de rostopasca, administrata de 4 ori pe zi, diminueaza senzatia de greata, stimuleaza puternic producerea de sucuri gastrice si de bila, elimina starea de disconfort, de greutate în stomac, ce apare în cazul indigestiei. Fiecare doza de rostopasca se ia cu 10 minute înainte de masa. Se tin cure de cate 3 saptamani. Migrena biliara, migrena în general - se ia o lingurita rasa de pulbere de rostopasca pe stomacul gol, în doza unica, pentru 24 de ore. Efectele sunt de-a dreptul spectaculoase: în mai putin de o ora, bila este drenata, durerile de cap si senzatia de greata dispar, la fel ca si sensibilitatea excesiva la zgomote, la lumina si la mirosuri. Tratamentul se face ocazional, atunci cand apar durerile de cap si celelalte simptome specifice migrenei.


Pancreatita- iata o reteta care face adevarate minuni în aceasta afectiune periculoasa si greu de tratat: cinci grame de rostopasca uscata si maruntita se oparesc cu un litru de apa clocotita si se lasa sa se infuzeze 12 ore, într-un vas smaltuit (extractul nu trebuie sa intre în contact cu metale). Ideal este sa se prepare infuzia la ora sase seara si sa se strecoare la sase dimineata, cand se mai adauga 200 de grame de miere de salcam sau poliflora (nu de alt soi) si se amesteca bine. Se ia o lingura din acest preparat, din ora în ora, înainte sau dupa ce mancam. Dupa 2 luni de tratament, simptomele bolii dispar.

 Boli de ficat- ceea ce medicina populara stie dintotdeauna, a fost confirmat si pe cale stiintifica: rostopasca este un extraordinar stimulent al functiei hepatice. Se administreaza sub forma de pulbere, cate un varf de cutit (aproximativ 0,5 grame) de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 7-10 zile de pauza. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului aparute în urma intoxicatiilor si a otravirilor, a infectiilor cu virusul hepatitei. Herpesul bucal si herpesul genital - se combat eficient, atat intern, cat si extern, cu ajutorul tincturii de rostopasca. Intern, se administreaza cate o lingurita de tinctura de trei ori pe zi în cure de 12 zile. Pentru utilizarea externa, se combina tinctura de rostopasca, în proportii egale, cu tinctura de propolis, si se aplica prin picurare (nu prin tamponare cu vata) pe zona afectata, de 4-6 ori pe zi. Efectele sunt rapide si de durata.

Cancerul - rostopasca este pe cale sa provoace o puternica disputa în lumea specialistilor, legata de tratarea bolii canceroase. De "vina" sunt cercetatorii din spatiul ex-sovietic, care au studiat efectele rostopascai asupra cancerului vreme de mai multe decenii si au creat chiar un medicament de semi-sinteza, derivat din ea: "Ukrain". Din cercetarile lor rezulta ca sucul de rostopasca aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar si pe tumorile exteriorizate, face adevarate minuni, în timp ce pulberea administrata intern amelioreaza starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de lingurita de pulbere de rostopasca de 4 ori pe zi, în cure de doua luni, cu 3 saptamani de pauza. Este un remediu cu efecte imunomodulatoare certe (ajuta la distrugerea celulelor maligne de catre sistemul imunitar) si cu o posibila actiune citostatica directa. Conform cercetatorilor rusi si ucraineni, substantele active din rostopasca sunt eficiente în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de san, de ficat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente pentru afectiuni interne  pe baza de rostopasca