Tratamente naturiste pentru durerile de cap

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru durere de cap

Stresul de la serviciu, treburile de acasa, grijile, lipsa somnului, cam de oriunde ne putem alege cu o durere de cap. Probabil ca in astfel de situati apelezi la pastile, dar acestea sunt deseori pline de chimicale. Iti dam alte variante!

1. Foloseste uleiuri esentiale 
Uleiurile esentiale au puterea sa iti ia durerea de cap cu mana. Uleiul de lavanda, de exemplu, poate fi inhalat sau aplicat nediluat, uleiul de menta dilateaza vasele si ii permite sangelui sa circule mai repede, iar uleiul esential de busuioc relaxeaza muschii. 

2. Cu picioarele in apa fierbinte 
Desi suna ciudat, chiar va functiona, pentru ca apa fierbinte va scadea presiunea sangelui din vasele din cap. 

3. Comprese reci 
Desi suna contradictoriu si nu e ceva ce-ti vine sa faci intuitiv, pune-ti pe cap o compresa cu apa rece, o punga de gheata sau chiar legume inghetate. Gheata va contracta vasele de sange, iar acestea nu vor mai apasa pe nervii sensibili. Daca nu ai nimic la dispozitie, scufunda-ti mainile in apa cu gheata si tine-le acolo atat cat rezisti, in timp ce strangi si dai drumul pumnilor. 

4. Schimbari in alimentatie 
Aceasta nu este o masura pe care sa o aplici pe loc si sa scapi de durere, ci una de durata. Unele alimente pot sta la baza migrenelor, printre care lactatele, ciocolata, untul de arahide, avocado, bananele, citricele, baconul, vinul rosu, alimente care sunt fermentate sau murate. Monitorizeaza-ti reactiile la aceste alimente si vezi daca exista vreo legatura. 

5. Fa-ti singura masaj 
Sigur ca e mult mai bine sa te lasi pe mana cuiva care sa-ti faca masaj pana adormi, dar in situatia de fata relaxarea e pe ultimul plan. Cand vrei sa scapi de o durere de cap sau de o migrena, maseaza-ti partea de jos a scalpului, de la spate, dar si palmele si picioarele. 

6. Musetel 
Musetelul este cel mai cunoscut remediu pentru tratarea durerilor de cap. A devenit popular in anii 1980, cand un studiu a demonstrat ca aceasta planta i-a scapat de dureri pe 70% dintre subiecti. 

7. Seminte de in 
Unele dureri de cap sunt cauzate de inflamatii, care pot fi reduse consumand acizi grasi Omega 3. Pentru ca iti trebuie ceva rapid, alege semintele de in pentru ca au concentratie mare de Omega 3.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente naturiste pentru durerile de cap