Tratamente naturiste cu cuisoare, codimente care elimina arsurile de stomac

Posted by admin. on Saturday, June 13, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Tratamente naturiste cu cuişoare. Cuişoarele sunt folosite în special pentru a da o aromă aparte vinului fiert şi dulciurilor, dar sunt recunoscute şi pentru proprietăţile lor vindecătoare.

Cuişoarele au în compoziţie substanţe care au rol antimicrobian, antispastic, expectorant, antibiotic.

Consumate ca atare sau în ceaiuri, cuişoarele pot ameliora diverse afecţiuni cum ar fi astmul, tusea, răcelile, durerile de cap şi de dinţi, iar uleiul de cuişoare poate fi benefic în tratamentul problemelor dermatologice.

Tratamente naturiste cu cuişoare pentru durere

Durerea de dinţi poate fi îndepărtată dacă apeşi cuişoare pe zona afectată, iar sângerările dentare de după extracţuie pot fi temperate cu ajutorul uleiului de cuişoare, care are rol antiseptic şi cicatrizant, oferind în acelaşi timp un miros plăcut respiraţiei.

De asemenea, masajul cu ulei de cuişoare este eficient şi în tratamentul durerilor de cap datorită uleiurilor volatile conţinute de aceste condimente iar cuişoarele prăjite mestecate pot ameliora durerile în gât.

Tratamente naturiste cu cuişoare pentru răceală şi tuse

Ceaiul de cuişoare îndulcit cu miere ajută la expectoraţie şi calmează crizele de tuse productivă. În acelaşi timp cuişoarele pot trata simptomele de răceală şi gripă.

Pentru prepararea unei căni cu ceai de cuişoare luaţi o jumătate de linguriţă de cuişoare, adăugaţi o cană de apă şi fierbeţi la foc mic timp de aproximativ zece minute, într-un vas acoperit, pentru a nu se pierde uleiurile volatile.

Persoanele care suferă frecvent de arsuri la stomac pot scăpa de problemă dacă ţin în gură câteva minute 2-3 cuişoare. Acestea au proprietatea de a scădea aciditatea gastrică, favorizând totodată digestia şi eliminarea gazelor din intestine.

Tratamente naturiste cu cuişoare pentru piele

Uleiul de cuişoare este benefic persoanelor care au pielea uscată, în ameliorarea vânătăilor şi zgârieturilor, precum şi a vergeturilor şi pungilor de sub ochi.

Persoanele care suferă de acnee nu trebuie să folosească ulei de cuişoare pentru că poate irita pielea.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente naturiste cu cuisoare  condimente  dureri de dinti  respiratie  arsuri la stomac  raceala  tuse  bronsita