Tratamente naturale pentru bronsita

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Diferite medicamente pe baza de plante au efecte antivirale si antibacteriene, care pot ameliora simptomele bronsitei. Dozele variaza in functie de puterea unui anumit produs. Iata cateva optiuni de tratamente naturale!

1. Usturoi. Usturoiul era folosit pentru a trata excesul de flegma si bronsita de catre greci in Antichitate. Cercetarile moderne au demonstrat ca acest aliment are efecte antivirale si antibacteriene si stimuleaza activitatea celulelor imune. Este recomandat sa folosesti extracte de usturoi negru, deoarece acestea contin un nivel mai ridicat de antioxidanti antiinflamatorii decat extractul standard de usturoi si, in plus, miros semnificativ mai putin, ceea ce le face acceptabile din punct de vedere social.

2. Echinaceea. Echinaceea este un medicament traditional pe baza de plante care este folosit de secole pentru tratarea simptomelor respiratorii, cum ar fi bronsita. Echinaceea mareste numarul si activitatea celulelor albe din sange care lupta impotriva infectiilor. De asemenea, stimuleaza productia substantei antivirale naturale a organismului, iterferonul.

3. Ginsengul siberian. Ginsengul siberian este o planta care stimuleaza sistemul imunitar si care actioneaza in mod similar cu echinaceea. Cercetarile din Rusia sugereaza ca persoanele care consuma aceasta planta in mod regulat au cu 40% mai putine episoade de bronsita, raceala, gripa si alte infectii. Ginsengul siberian este perfect pentru a te insanatosi in timpul convalescentei.

4. Propolis. Propolisul este un antiseptic natural produs de albine, pentru a tine infectiile departe de stupii lor. Acest produs contine bioflavonoide cu actiune antibacteriana si antivirala si este util pentru tratarea bronsitelor acute.

5. Miere. Mierea medicinala, cum ar fi mierea manuka, are efect antibacterian, fiind perfecta pentru calmarea durerilor in gat.

6. Pelargonium. Pelargoniumul reprezinta de departe cel mai eficient tratament natural pentru bronsita acuta. Este mai eficient decat majoritatea medicamentelor, fiind un extract din radacina unei plante africane, cu efecte antivirale si antibacteriene. De asemenea, poate stimula eliberarea mucusului prin accelerarea batailor unor mici proeminente asemanatoare parului in mucoasa tractului respirator. Acesta mai poate fi utilizat pentru a trata dureri de gat, tuse, raceli, laringita si sinuzita, pe langa bronsita acuta. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente naturale pentru bronsita