Tratamente din natura pentru sinuzita

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Durerile de sinuzita îti pot da ziua peste cap. Presiunea surda pe care o resimti în zona fruntii este deranjanta si te împiedica sa te concentrezi fie asupra activitasilor de la serviciu, fie sa te bucuri de timpul petrecut alaturi de familie si prieteni. Sinuzita este infectia membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile. Cand membrana mucoasa se inflameaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune în sinusuri.

Diferenta dintre raceala si sinuzita consta în faptul ca simptomele ce însotesc raceala, incluzand nasul înfundat, încep sa se amelioreze dupa 5-7 zile. În schimb, simptomele atribuite sinuzitelor dureaza mai mult si se agraveaza dupa 7 zile. De regula, aceasta boala apare ca urmare a unei raceli, dar poate avea si alte cauze precum rinita alergica, polipii nazali, corpi straini sau deviatia de sept, toate acestea putand obstructiona pasajul nazal. Exista, pentru sinuzita, alternative naturiste extrem de eficiente, care te ajuta sa vindeci boala, nu doar sa suprimi simptomele, asa cum o fac medicamentele clasice.

Inhalatiile. Pentru a scapa de durerile cauzate de inflamatia sinusurilor este recomandata folosirea inhalatorului, iar în cazul în care nu aveti asa ceva în casa, puteti apela la o simplu vas cu aburi.  Turnati cateva picaturi de ulei esential de brad, menta sau eucalipt. În timpul bailor de aburi puteti stimula circulatia la nivelul sinusurilor, prin apasari repetate cu degetele aratatoare, în partea de jos a narilor, la radacina nasului, sub sprancene si la baza pometilor.

Continand berberina, o substanta cu activitate antibiotica cu spectru larg împotriva mai multor specii de bacterii, gentiana usureaza inflamatia mucoasei nazale si a celei bucale. Folositi tinctura de gentiana, de 3 – 4 ori pe zi, pentru a reduce intensitatea simptomelor. Inhalatii pentru sinuzita se mai fac si cu musetel, coada-soricelului, salvie, busuioc, cimbru, cimbrisor, maghiran, salvie, cetina de pin, ceapa, sare sau lavanda, care au efecte antiinflamatoare, sedative si sudorifice.

Umidificatorul. Aerul uscat pune o presiune suplimentara pe sinusuri! Folositi un umidificator pentru a putea respira mult mai usor. Este indicat sa porniti aparatul cu aproximativ o ora înainte de culcare astfel încat aerul din camera sa fie mai putin uscat atunci cand mergeti la culcare. Esential în folosirea umidificatorului este curatarea lui completa si regulata. Ca orice recipient în care apa este lasata pentru mai mult timp, si în cazul acestui aparat se pot forma mucegaiuri si bacterii si, cu siguranta, nu va doriti sa le împrastiati prin aerul din casa. Sunt o multime de produse naturiste menite sa va ajute în a tine acest aparat curat si dezinfectat. Dusurile fierbinti. Ganditi-va la dusurile fierbinti ca la un umidificator rapid. Caldura dilata mucozitatile astfel încat va puteti sufla nasul chiar în timp ce faceti dusul, iar aburul ajuta la calmarea sinusurilor. Pentru eficienta acestei operatiuni, cand va bagati sub dus închideti usa de la cabina de dus sau, daca aveti doar cada, închideti usa de la baie. În acest fel, pastrati înntr-un spatiu redus toate efectele terapeutice, ale caldurii si aburului.

Ceaiul fierbinte. Ceaiul fierbinte este un alt remediu natural care îti încalzeste întregul corp, fiind un tratament pe care îl poti aplica în orice moemnt al zilei. Nu te grabi sa-l bei rapid, inhaleaza în acest timp aburii calzi! În unele cazuri, inflamatia sinusurilor este însotita si de dureri în gat. Spre deosebire de umidificator sau dus, ceaiul fierbite calmeaza si durerile de gat. Pentru eficienta maxima alege ceaiul de ghimbir, unul dintre produsele naturale cu efecte dovedite stiintific în ceea ce priveste ameliorarea durerilor. Ghimbirul este un antiinflamator natural, fiind de mare ajutor nu doar în calmarea durerilor cauzate de sinuzita, ci a durerilor de gat. Un alt imunostimulent capabil sa accelereze vindecarea infectiilor bacteriene, fungice si virale este echinacea. Infuzati 1o g din radacina sau partile aeriene uscate si beti zilnic cate 4-5 cesti din acest ceai.

Masarea tamplelor si a fruntii. Masarea frunctii si a tamplelor cu uleiuri esentiale este un alt remediu natural pe care îl poti folosi oricand, în orice parte a zilei, si oriunde te-ai afla. Pentru o actiune rapida si eficienta, înca de la aparitia primelor simptome, maseaza fruntea si tamplele cu ulei esential de eucalipt sau de menta. Mancarurile picante. De cate ori nu ti-au dat lacrimile si a început sa-ti curga nasul, atunci cand ai mancat alimente picante, puternic condimentate cu curry sau chiar banalul hrean? Mancarurile picante sunt o alta alternativa naturala pentru a scapa de durerile cauzate de sinuzita. Chiar daca nu te dai în vant dupa astfel de mancaruri, o portie de mancare picanta, iute, este cea care practic pune lucrurile în miscare si îti îndeparteaza presiunea acuta resimtita în cazul inflamarii sinusurilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente din natura pentru sinuzita