Tratament revolutionar pentru cancer

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Tratament revolutionar pentru cancer

Cercetatorii americani au descoperit o noua metoda de tratare a cancerului. Ei au injectat doi agenti intr-o tumoare solida, iar aceasta s-a dizolvat. Mai mult, au disparut si alte formatiuni separate. Asta sugereaza ca substantele raman active in corp dupa distrugerea tumorii tintite initial si detecteaza orice alte formatiuni canceroase.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Stanford, noua terapie da rezultate pentru mai multe tipuri de cancer. Una dintre cele doua substante folosite in tratament este deja aprobata pentru a fi administrata pacientilor umani, iar pentru a doua au loc teste cu voluntari. Oamenii de stiinta de la Stanford sustin ca metoda lor ar putea sta la baza unui tratament rapid, fara efecte adverse si foarte important, mult mai ieftin decat toate terapiile existente in acest moment. Chiar si in aceste conditii, va mai trece o buna bucata de vreme pana cand terapia va primi toate aprobarile pentru lansarea pe piata.

Metoda functioneaza pentru multe tipuri diferite de cancer, inclusiv pentru cele care apar spontan. „Cand folosim acesti doi agenti impreuna, putem observa eliminarea tumorilor din intreg corpul”, a declarat Ronald Levy, doctor in oncologie. „Aceasta abordare trece peste procesul de identificare a unor tinte de imunitate specifice tumorilor si nu este necesara activarea completa a sistemului imunitar sau modificarea celulelor imunitare ale unui pacient”, a adaugat Levy.

Unul dintre agenti este deja aprobat pentru a fi folosit pe oameni iar celalalt a fost deja testat pentru folosirea pe oameni in cadrul unor experimente clinice. in ianuarie a fost lansat un experiment clinic pentru testa efectele acestui tratament pentru pacientii cu limfom.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament revolutionar pentru cancer