Tratament naturist pentru probleme ale tenului

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cu totii ne dorim un ten perfect, lipsit de imperfectiuni, cosuri, punte negre si orice alte probleme care ne pot strica aspectul. Astazi va propunem o solutie extrem de simpla si in acelasi timp ieftina pentru a avea grija de tenul vostru.

Mastile cu argila te ajuta sa scapi de cosuri si iti imbunatatesc vizibil tenul
Argila este cunoscuta pentru propietatile ei mirifice in combaterea acneei si este folosita de foarte mult timp. Mastile se fac foarte simplu, la voi acasa. Aveti nevoie de argila pudra pentru cosmetica (o puteti achitiona din orice supermarket) si de cateva trucuri pe care le gasiti mai jos.

1. Masca cu argila pentru tenul normal si uscat
Aveti nevoie de 20 de grame de argila pe care le amestecati cu cateva lingurite de sucuri care au un efect nutritiv, de exemplu suc de morcovi, telina, pepene, piersici sau puteti folosi lapte, smantana, ulei de masline, galbenus de ou sau miere. Se omogeninizeaza bine argila cu sucul pana cand se transforma intr-o pasta pe care o aplicati pe toata fata sau in zonele afectate de acnee. Se lasa sa actioneze timp de 20 – 30 de minute, mai apoi se indeparteaza cu un disc demachiant, umed sau cu apa calduta din abundenta. Tratamentul cu argila se aplica de maxim 2 ori pe saptamana, remediile se vad dupa a treia utilizare.

2. Masca cu argila pentru tenul gras
Tenul gras are nevoie de sucuri astringente, tocmai de aceea vom folosi pentru masca cu argila, 20 de grame de argila si 2 lingurite de suc de: rosii, portocale (sau orice alte citrice), castraveti sau struguri. Se omogenizeaza bine compozitia si se aplica pe fata sau in zonele afectate. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, mai apoi se clateste bine zona cu apa calduta. Tratamentul cu argila pentru tenul gras se aplica de 2 ori pe saptamana, de preferat cu o pauza de minim 3 zile intre sedinte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament naturist pentru probleme ale tenului