Tratament naturist pentru dezintoxicare

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Tratament naturist pentru dezintoxicare

Ai nevoie de un tratament naturist de dezintoxicare? Ovidiu Bojor îți dă câteva sugestii despre cum poți face asta. Acest tratament este foarte bun ca adjuvant în boli grave cum este cancerul, dar și în perioade în care te simți obosită fără o cauză anume.

Atenție! Acest tratament naturist de dezintoxicare nu are pretenția de a vindeca, dar duce la o îmbunătățire generală a stării de bine. Persoana se simte mai energică și are mai multe șanse de a fi din nou bine.

Ce trebuie să mănânci în timp ce faci tratament naturist de dezintoxicare
Consumă sucuri de fructe şi legume proaspete, fără a le amesteca cu alte alimente.
Include în alimentație legume şi salată verde, varză albă sau roşie, sfeclă, ridichi negre, mere, cartofi, fulgi de ovăz.
Zahărul alb rafinat se va înlocui cu zahăr brun sau, mai bine, cu miere.
Consumă pâine de secară sau din grâu integral preparată în casă cu cât mai puțină sare (iar aceasta să fie nerafinată, grunjoasă sau extrasă din apă de mare).

În prima lună a curei de dezintoxicare, vei exclude din alimentație următoarele alimente:

toate proteinele animale (carnea de orice fel, peştele, laptele, brânza sărată, ouăle);
sarea fina sau extrafină (se admite doar sarea grunjoasă până la 1 g pe zi); deoarece majoritatea legumelor conţin sâruri minerale în cantităti suficiente pentru organism, se va evita adaosul de sare; pentru gust se vor adăuga plante aromate uscate (cimbru, mărar, pătrunjel, frunze de țelină, mentă etc);
fructele de tipul bacă (cu boabe) sau drupeolă (cu sâmburi). De exemplu, prunele, zmeura, murele, afinele, caisele, cireșele, piersicile;
alcoolul, tutunul şi toate neuroexcitantele (cacao, cafeaua, condimentele iuţi, sucurile răcoritoare din comerţ, semipreparatele etc.).

Cum pregătești ”Supa lui Hippocrate”, ideală pentru dezintoxicare

Într-un vas smălţuit, de doi litri, se pun o ţelină de mărime mijlocie sau o gulie, o rădăcină de pătrunjel, tăiate în felii, o jumătate de kilogram de tomate (sau echivalentul în suc sau pastă), jumătate de kilogram de cartofi bine spălaţi, cu coajă cu tot (ca şi celelalte zarzavaturi, necurăţate de coajă, dar foarte bine spălate). Se acoperă cu apă şi se pun la fiert la foc domol timp de două ore, completând apa care se pierde prin evaporare. Apoi se pasează. Se poate varia gustul, adăugând 2-3 căţei de usturoi, frunze de la diferite legume sau plante aromate. Această supă se consumă zilnic, în cantitate de un sfert până la o jumătate de litru. Se poate prepara pentru două zile, menţinând-o la frigider proaspătă.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament naturist pentru dezintoxicare