Tratament naturist, eficient pentru acnee

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru acnee

Ingrijirea tenului este foarte importanta pentru orice om insa cei care sufera de acnee trebuie sa stie ca formarea acestei afectiuni a pielii nu este provocata doar de lipsa igienei. Motivele pentru care apare acneea caracterizata prin papule, pustule, leziuni, dilatarea vaselor de sange pot fi reprezentate de tulburarile hormonale, de activarea unei infectii cu acarieni Demodex folliculorum, de boli ale tractului digestiv, ale ficatului, disfunctii ale glandelor sebacee, factori de clima si de sezon, caracteristicile ereditare ale structurii pielii, de aportul de alimente, bauturi si medicamente care produc astfel de efecte secundare pielii. in general boala trece cu ajutorul unui tratament recomandat de un medic specialist deoarece acneea face parte din categoria bolilor dermatologice. in urma unor analize medicale, de laborator, teste de sange pentru hormoni, teste pentru depistarea unor afectiuni tiroidiene, ecografie a cavitatii abdominale si pelviene, se poate stabili cat de grave sunt simptomele si ce tratament poate ajuta in ameliorarea lor. Factorii de risc ai acneei sunt stresul, fumatul, drogurile si alcoolul.

Care este cel mai eficient tratament pentru acnee?

Un prim pas in ameliorarea simptomelor acneei este eliberarea pielii de machiaj, murdarie, excesul de sebum si de celule moarte. in cazul in care acneea este provocata de tulburarile hormonale trebuie consultat un medic endocrinolog. Alti specialisti in tratamentul acneei sunt medicii alergologi, gastroenterologi, cosmeticieni, hematologisti, dieteticieni, dermatologi, alergologi, medici de boli infectioase.

Cum scapi de cicatricile cauzate de acnee

Cel mai bun tratament pentru acnee este zeama de lamaie. Se aplica felii de lamaie pe zonele afectate de acnee sau cataplasme cu zeama de lamaie. Dupa tratament, la aproximativ 2 ore se spala tenul cu apa la temperatura camerei. Lamaia are efect antiseptic, decongestionat, calmant, vindecator in cazuri de infectii si acumulare de toxine in exces. Acest fruct este un remediu excelent impotriva acneei, a cosurilor, a pustulelor pielii, deoarece echilibreaza pH-ul acesteia si ajuta la stoparea inmultirii bacteriilor.

Lamaia poate fi folosita in cazuri de acnee deoarece poate fi eficienta insa se recomanda si tratamentul altor suferinte ale organismului si care contribuie la aparitia simptomelor. Lamaia ajuta la purificarea pielii, la eliminarea excesului de sebum, la reducerea proceselor inflamatorii si de roseata a tenului. Acneea mai este numita si rozacee si este o afectiune cronica care afecteaza pielea fetei. Petele apar indeosebi in zona obrajilor, a urechilor, nasului, pe frunte si pe scalp.

Pentru tratamentul acneei se utilizeaza zeama de la o lamaie, care este bogata in vitamina A, B, C, substante bioflavonoide. Aceasta are proprietati de curatare a tenului in mod natural, de normalizare a pH-ului care este prea alcalin si de accelerare a procesului de insanatosire a pielii afectata de acnee. in plus, zeama de lamaie are antioxidanti care stimuleaza producerea de melanocite ce pot proteja pielea. Cu cat pigmentul pielii este mai intunecat cu atat aceasta este mai putin afectata de radiatiile ultraviolete, care sunt foarte puternice in sezonul cald. Zeama de lamaie se aplica direct pe piele sau se bea sub forma de limonada, diluata cu apa plata. Are actiune decongestionanta, antiinflamatorie si de reducere a pustulelor, petelor, papulelor de pe suprafata pielii. Daca se opteaza pentru varianta de a bea limonada sau suc de lamaie diluat cu apa se asigura un aport de minerale si vitamine in organism, mai ales de potasiu, vitamina A si C. De asemenea se formeaza enzime digestive, se previne constipatia, formarea pietrelor la rinichi, se curata ficatul, se elimina toxinele din sange, se stimuleaza digestia, se elimina excesul de calciu din corp, se trateaza cistita, infectiile renale, se neutralizeaza excesul de acid din stomac si se consolideaza sistemul imunitar al organismului.

Baia de aburi, remediu foarte bun pentru acnee

Metoda de tratament este foarte simpla. intotdeauna se curata bine pielea de machiaj, murdarie si impuritati inainte de tratament. Se alege o lamaie coapta, proaspata, nealterata, se stoarce zeama intr-un bol mic, apoi se adauga putina apa pentru diluarea compozitiei. Cu ajutorul unor discuri demachiante din bumbac se aplica cataplasme umede cu zeama de lamaie pe fata. Tratamentul este foarte simplu si dureaza cel mult 15 minute. La final se spala pielea cu apa curata, la temperatura camerei. Aceasta metoda de tratament se poate aplica de cateva ori pe zi. Persoanele care nu au tenul foarte sensibil pot aplica felii de lamaie direct pe piele. Cele care au tenul cu probleme pot aplica cataplasme cu zeama de lamaie diluata cu apa doar 10 minute. La final vor spala tenul cu apa rece pentru a stimula inchiderea porilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament naturist  eficient pentru acnee