Tratament inovator impotriva cancerului

Posted by Alin Marinescu on Sunday, January 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Tratament inovator impotriva cancerului

Peste 15 mii de persoane au beneficiat de un tratament inovator în lupta cu cancerul.  Chimioterapia potentata de insulina a fost folosita pentru a trata pacienti aflati în stadii avansate ale bolii, iar rata de succes a fost de 80%.
 
„Chimioterapia potentata de insulina, este metoda care transforma vulnerabilitatea celulelor canceroase într-o metoda eficienta de tratament. La începutul fiecarei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulina – fapt care face ca aceste celule canceroase sa capteze cu pofta substantele de chimioterapie injectate ulterior”, a explicat prof. dr Bülent Berkarda, cel care a început sa aplice aceasta metoda terapeutica în urma cu sapte ani, în Turcia.

Potrivit medicului oncolog turc, acest tratament afecteaza un numar mic de celule sanatoase si de aceea pacientii au raportat efecte secundare mai putin severe decat cele resimtite în urma chimioterapiei clasice. ”Chimioterapia potențată de insulină poate fi folosită în tratarea tuturor tipurilor de cancer, însă alături de alte tratamente de susținere adiționale oferă șansa la viață pacienților cu cancer de grad 3 sau 4 care nu pot tolera un tratament clasic de chimioterapie. ”  Prof. Dr Bülent Berkarda, medic oncolog.

”Având în vedere că boala, respectiv cancerul, afectează diferit persoanele suntem obligați să personalizăm tratamentele introducând și terapii adiționale precum: hipertermia, oxigenul hiperbaric și dieta chetogenică, care conform studiilor și practicii noastre îmbunătățesc rezultatele tratementului.  Însă, ca și centru medical, ne bucurăm de rata cea mai mare de supraviețuire la cancerul de pancreas având rezultate excepționale și introducând studii de caz în experiența mondială pe oncologie.” Prof. Dr Bülent Berkarda, medic oncolog.

”Am deschis în București o reprezentanță a Centrului Oncologic CHEMO THERMIA, pentru ca și pacienții români să poată beneficia de terapii eficiente în tratamentul cancerului, mai ales pentru cei cu stadii avansate. Cu ajutorul nostru pacienții pot obține opinii medicale gratuite, un translator pe tot parcursul tratamentului și tot sprijinul nostru pentru a beneficia de un tratament performant.” Alice Abdi, reprezentant al centrului oncologic în România.

Metoda a fost prezentata în cadrul unei conferintei care a avut loc la Instanbul, iar tratamentul este disponibil si în tara noastra.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament inovator impotriva cancerului