Toti parintii trebuie sa stie ce inseamna aceste 6 simptome

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil racit

Cand racim, este destul de usor sa confundam simptomele racelii cu cele ale gripei. Dar simptomele meningitei? Ea se manifesta prin rigiditate la nivelul gatului, dureri de cap si febra mare. Dar pentru majoritatea oamenilor aceste simptome pot indica o simpla raceala si, din cauza acestei presupuneri, meningita nu este tratata cu atentia cuvenita, ceea ce complica foarte mult situatia, atrag atentia specialisti citati de www.providr.com. 

In mod normal, meningita este declansata de o infectie fungica bacteriana sau virala si, daca este lasata netratata, iti poate pune viata in pericol, daca nu iei antibioticele adecvate. Asadar daca banuiesti ca tu sau cineva cunoscut tie sufera de meningita, urmatoarele simptome vor fi evidente. Simptomele de mai jos pot fi identificate atat la copii, cat si la adulti.

Rigiditate. Majoritatea persoanelor care sufera de meningita au rigiditate la nivelul gatului si spatelui. Aceasta boala este o inflamatie a membranelor care acopera creierul si maduva spinarii. Este vorba de o inflamatie constanta care cauzeaza disconfort, iar daca incepi sa ai brusc si febra sau dureri de cap, impreuna cu aceasta durere, este posibil sa ai meningita. Daca suferi de o raceala, acest lucru se poate dezvolta in ceea ce se numeste meningita virala. Acest tip de meningita nu este periculoasa sau potential periculoasa pentru sanatatea ta sau a celor din jur. Dar daca, totusi, simti o rigiditate inexplicabila la nivelul gatului, ar trebui sa mergi la doctor.
Febra. Febra brusca apare odata cu intrarea meningitei in organism. Prin cresterea temperaturii corpului, sistemul imunitar reactioneaza. Daca ai facut meningita, vei avea febra intre 3 si 7 zile. Din pacate, nu acesta este cel mai des intalnit simptom. Potrivit Colegiului American al Medicilor de Urgenta, doar 44% dintre pacientii care au aceasta infectie vor prezenta acest simptom. Acest lucru poate face autodiagnosticarea extrem de dificila. Deci daca ai febra, care nu scade, mergi la medic.

Dureri de cap. Un alt semn al meningitei este o durere de cap severa, care nu te slabeste. Acest lucru se datoreaza inflamatiei membranelor care inconjoara gatul si maduva spinarii. Durerile de cap sunt considerate unul dintre cele mai frecvente simptome ale meningitei. Este important sa identifici ce tip de durere de cap ai. De obicei, daca ai meningita, durerea de cap pe care o vei experimenta nu este la fel cu o durere de cap obisnuita. Aceasta nu va disparea, daca nu iei un tratament adecvat meningitei.
Stari de confuzie. Cand creierul tau sufera de inflamatii severe, iti poate fi impiedicata abilitatea de a functiona. Deci, daca suferi de meningita, creierul se va umfla si s-ar putea sa ai stari de confuzie, incapacitate de concentrare, pierderi de memorie, insomnie, ameteli si dificultati in a te trezi din somn. Cand ai stari de confuzie, acestea se poate prezenta sub diverse moduri. De exemplu, poti avea dificultati in a distinge visele de realitate. Amintirile tale pot sa nu fie clare sau sa uiti complet anumite etape. Unii oameni, in special cei care sunt mai in varsta, se pot confrunta cu aceasta stare de confuzie pentru o perioada de timp.
Sensibilitate la lumina. Meningita poate provoca o sensibilitate severa la lumina. Stralucirea soarelui sau un bec mai puternic iti pot provoca vedere incetosata si dificultati de vedere. Ca urmare, poti incepe sa ai o durere de cap din cauza acestui lucru. Motivul pentru care vederea devine neclara, atunci cand suferi de meningita este ca nervul optic incepe sa se umfle. in cele mai multe cazuri, inflamatia va scadea si vederea va fi restabilita. Cu toate acestea, in cazurile severe de meningita, se poate produce o orbire partiala sau completa la ambii ochi, fara nicio sansa de revenire.
Greata. Daca suferi de meningita, varsaturile si greata vor aparea inca din stadiile incipiente. Pe masura ce infectia isi face drum prin corp, supara stomacul si provoaca varsaturi. De multe ori iti poti pierde si apetitul. in functie de severitatea infectiei, poate aparea si o pierdere in greutate. Cei care au deja sistemul imunitar slabit, sunt mai susceptibili sa prinda infectia. Simptomele pe care le experimenteaza pot fi, de asemenea, mult mai rele din cauza incapacitatii organismului de a lupta impotriva infectiei.
Eruptii cutanate. De multe ori bebelusii si copiii mici, care sufera de meningita, vor dezvolta adesea o eruptie cutanata. Eruptiile apar de la bacteriile care se inmultesc in sange si care elibereaza otravuri, care incep sa deterioreze vasele de sange, ducand la o eruptie cutanata. Cel mai bun mod de a testa daca eruptia ta este doar o iritatie a pielii sau o cauza a meningitei este testul paharului. Ia un pahar de sticla si apasa-l pe piele, intr-o zona unde este eruptia cutanata. Daca semnele raman aceleasi – adica le poti vedea clar prin pahar, viziteaza un doctor. Dar daca semnele se estompeaza sub presiunea sticlei, este doar o iritatie.
Pierderea apetitului. Din cauza greturilor si a varsaturilor constante, meningita poate afecta sistemul digestiv. iti poti pierde pofta de mancare sau chiar vei evita sa mananci cu restul familiei de teama ca vei putea voma totul. Acest lucru ar putea duce la o pierdere nesanatoasa in greutate, ceea ce poate duce la probleme de sanatate si mai mari. Oricat de greu ti s-ar parea, trebuie sa incerci sa mananci, atunci cand ai de-a face cu meningita. Cu cat ajung in corpul tau mai multe substante nutritive, cu atat mai puternic va deveni sistemul tau imunitar, astfel incat sa poata lupta impotriva infectiei. in cazurile severe, pacientii cu meningita sunt internati in spital, unde primesc tratament pe cale intravenoasa si mai ales sunt tinuti sub observatie pentru a se evita starea de deshidratare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: toti parintii trebuie sa stie ce inseamna aceste 8 simptome