Topul plantelor care curăță organismul de toxine

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Deși le pui adesea pe seama suprasolicitării, durerile de cap frecvente și stările persistente de oboseală sunt semne care arată că organismul are nevoie de o pauză, dar și de o cură de detoxificare. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt plantele care curăță eficient organismul de toxine!

Socul 
 
Socul este una dintre cele mai indicate plante pentru curele rapide de detoxifiere. El are efect laxativ, ajutând la eliminarea eficientă a toxinelor. În plus, socul te ajută şi să dai jos câteva kilograme, prin eliminarea apei din ţesuturi şi prin îmbunătăţirea digestiei.
 
Prepară un ceai de soc astfel: adaugă trei linguriţe de flori de soc peste 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, strecoară ceaiul şi bea-l călduţ. După o cură de una-două săptămâni cu un ceai neîndulcit pe zi, te vei simţi revigorat şi plin de energie.
 
Frunzele de urzică
 
O cură de trei-patru săptămâni cu câte trei căni de ceai de urzică pe zi curăţă organismul de substanţe nocive şi-l revitalizează. Bogat în minerale şi în vitamine, ceaiul de urzică stimulează digestia şi secreţia bilei.
 
Cât timp vei urma cura cu ceai de urzică, vei urina mai des. Nu trebuie să te îngrijorezi, este un efect normal, astfel eliminându-se substanţele toxice din sânge. Ceaiul se face dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită, lăsată acoperită timp de 15 minute.
 
Păpădia
 
Păpădia curăţă şi întăreşte pereţii vaselor de sânge şi elimină colesterolul „rău” din sânge. Planta este cunoscută mai ales pentru stimularea activităţii ficatului şi pentru efectul ei de curăţare de toxine a acestuia.
 
Urmează o cură de cel puţin 12 zile cu sirop (1-3 linguriţe înainte de fiecare masă) sau cu tinctură de păpădie (o linguriţă înainte de masă, cu miere sau în ceai). Siropul şi tinctura de păpădie le găseşti la magazinele cu produse naturiste.
 
Cruşinul
 
Una dintre afecţiunile neplăcute care pot apărea în perioadele când mâncăm foarte multe alimente grase este constipaţia, care duce la acumularea de toxine în organism. Cruşinul este foarte cunoscut pentru proprietăţile lui purgative.
Ceaiul de cruşin se prepară dintr-o linguriţă de praf de plantă la o cană cu apă clocotită şi se bea o cană pe zi, până la reglarea digestiei.
 
Rădăcina de cicoare
 
Denumită şi „prietena ficatului”, cicoarea este utilizată atât pentru a trata şi bolile de ficat, cât şi pentru purificarea organismului. Are efect antioxidant şi ajută la curăţarea rinichilor.
 
Prepară un decoct din două linguriţe de rădăcină mărunţită în 200 ml de apă rece. Fierbe-le cinci minute şi bea ceaiul călduţ în trei reprize, înainte de mesele principale. O cură de două săptămâni cu cicoare ajută la creşterea secreţiei de bilă şi la refacerea celulelor hepatice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: topul plantelor care curăță organismul de toxine