Topul bauturilor alcoolice mai putin daunatoare sanatatii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vin

La asta nu ne-am fi gandit vreodata. Unele bauturi alcoolice sunt chiar sanatoase. Specialistii au facut un top inedit al acestora. Consumul ocazional si moderat de alcool nu reprezinta un pericol pentru sanatate, insa trebuie sa fim atenti si la bauturile alcoolice, intrucat unele sunt mai sanatoase decat altele.

Vinul sec – contine mai putin zahar chiar si decat o bere. Ideal ar fi sa alegi vin rosu, intrucat acesta contine antioxidanti din belsug. si vinul alb sec are mai putin alcool decat cel rosu, de aceea are mai putine calorii.
Sampania – este un vin spumant obtinut din struguri albi si poate avea mai putine calorii decat un pahar cu vin alb sau o bere.
Vodca cu apa minerala – nu contine zahar, ceea ce inseamna ca are si o cantitate mai mica de calorii decat alte bauturi alcoolice.
Gin, whiskey, tequila – nu contin indulcitori artificiali si zahar, asa ca au un aport caloric mai mic, comparativ cu bauturile care contin zahar, precum lichiorul, anunta jurnalul.ro.
Bloody Mary – Cocktail pe baza de votca si suc de rosii, combinat cu sare, este o bautura slab calorica, dar are totodata si calitati nutritionale.

Chiar daca bauturile alcoolice din acest top sunt considerate a fi sanatoase , sau foarte sanatoase, este clar ca raportarea se face la celelalte bauturi alcoolice. Efectele mai putin sanatoase ale alcoolului raman valabile si in cazul acestor licori, chiar daca ele reprezinta partea de top a a bauturilor din punct de vedere al beneficiilor pentru organism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: topul bauturilor alcoolice mai putin daunatoare sanatatii