Topul alimentelor care regleaza tensiunea arteriala

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 2, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru regleaza tensiunea arteriala

Printre cele mai frecvente cauze ale tensiunii arteriale crescute se numără obezitatea, factorul genetic, consumul excesiv de alcool și sare, stresul, sedentarismul, pilulele contraceptive, analgezicele, afecțiunile renale etc.
Astfel, dacă te confrunți cu această problemă de sănătate, este extrem de important să consulți un medic pentru a urma un tratament adecvat. Totodată, pe lângă tratamentul medicamentos, poți consuma anumite alimente care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Iată câteva!

Bananele
Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume cel puțin o banană pe zi. Fructul este una dintre cele mai bogate surse naturale de potasiu, element care ajută la diminuarea tensiunii arteriale.
Potrivit unui studiu efectuat în India, consumul a cel puțin două banane pe zi reduce tensiunea arterială crescută.

Țelina
Țelina este un aliment diuretic și depurativ, care elimină substanțele toxice din organism. De preferință, țelina trebuie consumată crudă, în salate sau sucuri naturale.

Lămâia
Lămâia ajută la dilatarea vaselor de sânge, făcându-le mai flexibile, un factor important pentru reducerea tensiunii arteriale. Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar de apă călduță în care ai stors sucul unei lămâi (fără zahăr).

Usturoiul
Usturoiul este recunoscut pentru calitățile sale extraordinare: reduce colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și reglează tensiunea arterială.
Usturoiul se va consuma în stare crudă, pentru a beneficia de toate calitățile sale. O altă opțiune este să consumi, de două ori pe zi, un pahar de apă în care ai diluat 6-8 picături de extract natural de usturoi.

Suc de ceapă
La fel ca usturoiul, ceapa reduce colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și reglează tensiunea arterială. Pentru a beneficia de toate proprietățile sale curative, îți recomandăm să consumi în fiecare zi o lingură de miere amestecată cu sucul obținut din jumătate de ceapă crudă.

Miere
Mierea naturală are efect calmant asupra vaselor de sânge, astfel că persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume două linguri de miere pe zi.
O altă alternativă este să consumați o linguriță de miere, una de suc de ghimbir și două lingurițe de semințe de chimen sub formă de pudră.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tensiune arteriala  alimente  obezitate  sedentarism  telina  stiri din sanatate