Topul alimentelor care perturba somnul si duc la agitatie pe timpul noptii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Specialistii avertizeaza cu privire la alimentele consumate pe timpul noptii. Multe dintre acestea pot duce la un somn agitat sau chiar la probleme de sanatate.

Mancatul inainte de culcare implica numeroase riscuri, cel mai grav fiind cresterea sanselor de a dezvolta afectiuni cardiace si diabet. insa, dincolo de riscurile asociate mancatului la ore tarzii, trebuie sa stiti ca anumite alimente pot duce la un somn agitat si cresterea in greutate, scrie thedailymeal.com. Specialistii recomanda sa evitam pastele, carnea rosie, cerealele, telina, pizza, chipsurile, alcoolul, inghetata si ciocolata.

1. Paste 
Daca mergi la culcare imediat dupa ce consumi carbohidrati, acestia se vor transforma in grasimi. Mai mult decat atat, acestia determina si cresterea zaharului din sange, ceea ce va duce la intarzierea somnului. 

2. Carne rosie 
Carnea rosie se digera foarte greu, lucru care va duce la intarzierea somnului. Nu trebuie sa evitati sa consumati proteine la cina, dar asigurati-va ca alegeti o varianta slaba si portii mai mici. 

3. Cereale 
S-ar putea sa considerati ca un castron de cereale este cea mai buna alegere pentru a va potoli foamea. Conform specialistilor, cele mai multe cereale contin zahar. Pe langa predispozitia cresterii in greutate, plusul de energie va duce la un somn nelinistit si agitatie pe timpul noptii. 

4. Telina 
S-ar putea sa va surprinda ca gasiti telina pe aceasta lista, dar exista un motiv simplu pentru adaugarea ei: este un diuretic natural. Asta inseamna ca daca mananci prea multa telina inainte de a dormi noaptea, corpul ar putea intrerupe somnul pentru o pauza. 

5. Pizza 
Sosurile grase, mozzarella si carnurile continute de pizza nu numai ca vor duce la cresterea in greutate, dar pot provoca arsuri la nivelul stomacului din cauza nivelului ridicat de aciditate. Senzatia de disconfort duce la treziri repetate peste noapte. 

6. Chipsuri 
Alimentele procesate, cum ar fi chipsurile, au doze mari de glutamat monosodic, ceea ce va duce cu siguranta la probleme legate de somn pe care probabil ca doriti sa le evitati. 

7. Alcoolul
Nu este un aliment, literalmente vorbind, insa trebuie sa stiti ca din cauza efectului de deshidratare al alcoolului asupra corpului, acesta va produce treziri repetate pe parcursul noptii. 

8. Inghetata 
Un bol de inghetata ar putea fi cea mai reconfortanta optiune dupa o zi lunga, dar exista o limita a proprietatilor sale linistitoare. Zaharul va pompa corpului energie ceea ce va duce la intrzierea somnului. De asemenea, consumul de alimente bogate in zahar inainte de culcare produce cosmaruri, arata studiile recente. 

9. Ciocolata 
Cui nu-i place sa manance putin ciocolata chiar inainte de a merge la culcare? Din pacate, ciocolata creste nivelul de energie.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: topul alimentelor care perturba somnul si duc la agitatie pe timpul noptii