Top leacuri pentru problemele renale

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru macese

Sănătatea rinichilor poate fi menținută și cu ajutorul câtorva aliați din natură. Printre remediile utile în acest sens se numără plantele cu efect antiinflamator, diuretic și antiinfecțios.

Pătrunjelul este un bun diuretic
Unul dintre cele mai bune medicamente naturale pentru rinichi este pătrunjelul. Planta mărește diureza, previne formarea pietrelor la rinichi și ajută la eliminarea celor existenți. De asemenea, este indicat și în cistită și în pielonefrită. Pentru toate aceste probleme, se recomandă sucul de pătrunjel - 50 ml zilnic, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Măceșul previne formarea pietrelor la rinichi
Grație acțiunii antiinflamatoare și diuretice, măceșul este un remediu pe care poți conta dacă vrei să previi sau să tratezi calculii renali. Planta crește diureza, fiind utilă și în nefrită și edeme renale. Se recomandă decoctul de măceșe, care se obține din 2 linguri de fructe zdrobite la 500 ml de apă. Se fierb 10 minute (fructele se adaugă atunci când apa clocotește).
Pentru înlăturarea calculilor renali, este de ajutor și splinuța, plantă eficientă și în tratarea inflamațiilor urinare. Beneficii în acest sens aduce infuzia de splinuță, obținută din 1-2 linguri de plantă la 1 cană cu apă fierbinte. „Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi se mai folosesc şi frunze de brusture. Tratamentul constă în 60 g de frunze puse la infuzat în 600 ml de apă clocotită. După ce s-a răcit, bea câte 200 ml de 3 ori pe zi înainte de fiecare masă“, recomandă medicul Daniela Bușneag.

Mesteacănul elimină apa în exces
Acest arbore înalt are și valori terapeutice, în acest sens fiind folosite frunzele tinere, mugurii, seva și coaja. Remediile pe bază de mesteacăn sunt tratament adjuvant în scăderea colesterolului „rău“ și a tensiunii arteriale, fiind, de asemenea, notabile proprietățile lor în ceea ce privește eliminarea apei în exces din țesuturi și a surplusului de acid uric.
Se pun 4 lingurițe de frunze de mesteacăn în 200 ml de apă clocotită și se lasă 15 minute, după care se strecoară. Se adaugă 1 vârf de cuțit de bicarbonat și se bea. Se ia câte 1 lingură de 4 ori pe zi.

Cozile de cireșe sunt utile în pielonefrită
Bogate în săruri de potasiu, derivați flavonici și alți compuși cu valoare medicinală, codițele de cireșe sunt un bun antiinflamator renal și diuretic. Acest remediu poate completa tratamentul indicat de medic în cistită și pielonefrită. Prepară un decoct dintr-un pumn de codițe de cireșe la 600 ml de apă rece și fierbe un sfert de oră. Bea de 3-4 ori, pe parcursul unei zile.

Info
Pentru stimularea activității rinichilor, se recomandă sucul de țelină.
Bine de știut
Infuzia de coada-calului (2 linguri de plantă la 250 ml de apă clocotită) ajută rinichii să elimine mai ușor toxinele.

Sursa: www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: top leacuri pentru problemele renale