Tipuri de tratamente pentru vergeturi

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Vergeturile apar datorita ruperii tesutului elastic din stratul profund al dermului, strat care nu se poate intinde suficient atunci cand o persoana creste brusc in greutate sau in inaltime. Situatiile in care pot aparea vergeturi sunt:


sarcina, mai ales intre lunile 4 si 6, ca urmare a intinderii continue si progresive a tegumentului de pe abdomen si sani,
in adolescenta, in perioada de crestere cand se destind brusc anumite regiuni ale corpului
sportul si mai ales culturismul, unde se inregistreaza o crestere rapida a masei musculare ( iar practicarea culturismului la adolescenta creste probabilitatea aparitiei vergeturilor),
obezitatea, marcand regiunea lombara (atat in perioadele de ingrasare, cat si in cele de scadere in greutate).
utilizarea corticosteroizilor topici, in asociere cu pansamente ocluzive, creste riscul de aparitie a vergeturilor.
situatii patologice insotite de aparitia vergeturilor, un exemplu in acest sens fiind boala Cushing.

Din nefericire inca nu s-a gasit o solutie prin care sa facem ca vergeturile sa dispara cu desavarsire, dar exista posibilitatea sa le facem mai putin vizibile. In primul rand sa evitam variatiile bruste de greutate, sa nu fortam dezvoltarea musculaturii atunci cand mergem la sala de antrenament prin folosirea steroizilor, iar alimentatia trebuie sa fie echilibrata si bogata in vitamine( B5, C, E). De folos sunt si cremele ce au in compozitie colagen, elastina, aloe, vitamine, alantoina si coenzima Q10 care hidrateaza pielea, ele fiind utilizate cu succes in scopul prevenirii aparitiei vergeturilor. Tratamentele recomandate sunt de la cele mai simple pina la cele mai complexe, dar cele mai bune rezultate se obtin prin combinarea diferitelor tipuri de proceduri, astfel incat sa existe un efect sinergic si complementar. Iata cele mai utilizate proceduri si tratamente:

Dermabraziune cu cristale de diamant.
Peelinguri chimice
Mesoterapie cu acid hialuronic si aminoacizi esentiali
Laser Peeling sau resurfacing cu laser CO2 fractionat.
Radiofrecventa
Terapia cu microace cu ajutorul rollerelor.

Toate aceste terapii au ca efect stimularea sintezei de colagen si refacerea tesutului conjunctiv afectat, astfel incat efectul se observa dupa 2, 3 sau 4 sedinte. Este indicat sa faceti un consult de specialitate in prealabil pentru alegerea celei mai eficiente scheme terapeutice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratamente  vergeturi