Tigarile eletronice sunt foarte nocive pentru inima

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tigari electronice

Numeroase studii realizate anii trecuti au scos la iveala faptul ca vaporii care contin nicotina din tigarile eletronice sunt foarte periculosi, deoarece pot duce la formarea formaldehidei, un agent cancerigen. O alta cercetare prezentata la Congresul European de Cardiologie care a avut loc la Roma, arata ca tigarile electronice au un efect devastator asupra vaselor sanguine si cresc riscul de boli cardiovasculare, scrie publicatia britanica DailyMail. 

Vaporii care contin nicotina produsi de tigarile electronice au un impact negativ asupra aortei, cea mai mare artera din corp care transporta sangele de la inima catre toate organele din corp, si favorizeaza astfel aparitia bolilor de inima. De asemenea, tigarile obisnuite si tigarile electronice cresc tensiunea arteriala, aspect constatat de specialisti in urma unui studiu efectuat pe un esantion de persoane cu varsta de 30 de ani.

Jumatate dintre participanti au fumat tigari obisnuite timp de cinci minute, iar ceilalti au fumat tigari electronice timp de o jumatate de ora. Analiza efectuata arata clar ca tigarile electronice sunt mult mai periculoase pentru sanatate decat am fi crezut si ca riscul de a imbolnavi inima este la fel de ridicat precum in cazul unui fumator obisnuit. 

"tigarile electronice sunt mai putin nocive decat tigarile obisnuite, insa acest lucru nu presupune ca nu au deloc efecte adverse pentru sanatate. Nu le-as recomanda ca metoda adjuvanta persoanelor care doresc sa se lase de fumat prin inlocuirea tigarilor obisnuite cu cele eletronice", avertizeaza coordonatorul studiului, profesorul Charalambos Vlachopoulos de la University of Athens Medical School.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tigarile eletronice sunt foarte nocive pentru inima