Tigarile electronice dubleaza riscul de infarct

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Tigarile electronice folosite zilnic dubleaza riscul de infarct, atrag atentia cercetatorii. Iar combinarea tigarilor clasice cu cele electronice este cu mult mai periculoasa pentru sanatate decat folosirea unui singur produs, riscul de infarct crescand de 4,6 ori. Este concluzia la care au ajuns specialistiid de la Universitatea din California, San Francisco.

Este primul studiu care analizeaza legatura dintre tigarile electronice si infarct. Vestile bune aduse de acest studiu este ca riscul de infarct scade imediat dupa incetarea folosirii acestor produse, scrie upi.com.

„Cei mai multi adulti care folosesc tigarile electronice continua sa fumeze si tigarile clasice. In timp ce oamenii cred ca reduc riscul de probleme de sanatate, am aflat ca riscul crescut de infarct se adauga altor probleme de sanatate provocate de tigarile clasice”, a precizat dr. Stanton Glantz, de la Universitatea din California, San Francisco.

Desi tigarile electronice elibereaza un nivel mai scazut de substante carcinogene decat tigarile clasice, ambele contin toxine care au fost asociate cu un crescut risc de boli cardiovasculare. Cercetatorii au analizat date de la 69.542 de fumatori cu varste peste 18 ani care au participat la un studiu tinut intre anii 2014 si 2016 de Biroul pentru recensamant al SUA, potrivit digi24.ro.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tigarile electronice dubleaza riscul de infarct