Testul simplu pe care il putem face pentru a afla daca bem suficienta apa

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bem apa

E usor sa uitam sa bem apa, iar acum ca vara se apropie este esential sa ne mentinem organismul hidratat. Daca nu consumam indeajuns de multa apa putem avea dureri de cap, ameteli si dificultati in a ne concentra.

Apa este esentiala pentru viata. Organismul o foloseste pentru majoritatea proceselor, printre care si transportul oxigenului sau al substantelor nutritive la celulule.

Medicine Plus a publicat un test simplu, care ne permite sa verificam daca suntem hidratati corect. El se bazeaza pe „turgescenta pielii”. Mai exact, pe elasticitatea pielii, ori cat de repede isi schimba forma si revine la normal atunci cand o tragem sau o apasam. Pielea cu o elasticitate normala ar trebui sa revina foarte repede la forma initiala, potrivit Business Insider.

Pentru a verifica daca sunteti hidratati corect puteti strange/ciupi pielea de pe spatele palmei pentru cateva secunde. Daca revine rapid la forma normala, sunteti indeajuns de hidratati, daca nu, aveti nevoie sa beti mai multa apa.

O persoana de 60 de kg, ar trebui sa consume circa 2 litri de lichide pe zi. Medicii atrag insa atentia ca nu toate lichidele ne hidrateaza organismul la fel de bine, ca de exemplu sucurile carbogazoase, care contin mult zahar. Apa continuta de fructele si legumele proaspete hidrateaza organismul, de aceea medicii recomanda consumul lor.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: testul simplu pe care il putem face pentru a afla daca bem suficienta apa