Testul de sange care iti spune ce dieta functioneaza cu adevarat pentru tine

Posted by Alin Marinescu on Friday, June 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru test de sange

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au creat un test de sange simplu care poate dezvalui care este dieta de slabit potrivita pentru fiecare individ in parte. Testand nivelul de zahar din sange, medicii pot oferi sfaturi mai bune pentru pacientii care vor sa scada in greutate și sa se mentina.

„Multe dintre persoanele care incearca sa slabeasca cu o anumita dieta eșueaza și chiar se ingrașa mai mult. Acum putem dezvolta o strategie in functie de fiecare individ in parte, ajutandu-i astfel sa slabeasca. Folosirea acestui test ii poate ajuta sa slabeasca de șase, șapte ori mai mult decat ar face-o cu o dieta nepotrivita,” explica Arne Astrup, de la Universitatea din Copenhaga, citat de CPH Post Online, potrivit digi24.ro.

Studiul la care participantii au testat diferite tipuri de diete sanatoase a aratat ca nivelul de zahar din sange este foarte important in stabilirea alimentatiei. De exemplu, pentru persoanele cu un nivel ridicat de zahar in sange, care sufera și de diabet de tip 2, o dieta bazata pe grasimi din plante (precum ulei de masline, nuci și avocado) poate fi eficienta pentru scaderea sau mentinerea greutatii.

Rezultatele studiului au fost prezentate la conferinta anuala a Asociatiei Americane de Diabet, in San Diego.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: testul de sange care iti spune ce dieta functioneaza cu adevarat pentru tine