Testul de sange care arata ora organismului tau

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Poate ca stii sau macar banuiesti daca esti o pasare de noapte sau o persoana matinala. Si chiar daca stii, e important sa cunosti exact ce ora e in organismul tau, mai ales daca suferi de vreo boala.

Medicamentele isi fac cel mai bine efectul la anumite ore, asa ca un decalaj de cateva ore intre ora reala, aratata de ceas, si cea pe care o resimte organismul tau poate fi decisiv pentru eficacitatea unui tratament, arata ziare.com, care citeaza Live Science. In functie de ora perceputa de organismul tau, si hormonii secretati sunt altii, aceasta fiind doar una dintre schimbari.

In ceea ce priveste testul de sange, numit TimeSignature, acesta inca nu a fost lansat pe piata. Este insa foarte asteptat, mai ales de comunitatea medicala: "Foarte multe medicamente au momente optime cand trebuie administrate", a explicat unul dintre autorii studiului publicat in jurnalul PNAS, dr. Phyllis Zee, de la Scoala de Medicina Feinberg a Universitatii Northwestern. "Cel mai bun moment pentru medicamentele pentru tensiune sau pentru chimioterapie poate fi diferit de la o persoana la alta", a mai spus acesta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: testul de sange care arata ora organismului tau