Testul care iti spune cat timp mai esti fertila

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca vrei sa amani perioada in care vei face copii, poti apela la aceasta metoda pentru a vedea pentru cat timp mai esti fertila. Testul care a devenit din ce in ce mai raspandit in occident este: numararea ovulelor. Acesta este un semn de fertilitate si din ce in ce mai multe femei il fac. Varsta celor care apeleaza la aceasta analiza era, acum cativa ani, 37 de ani, insa a scazut la 33 de ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca tot mai multe sunt preocupate de cariera si amana sa faca un copil.

Procentul femeilor care apeleaza la o analiza de numarare a ovulelor a crescut cu 200%, conform specialistilor din Marea Britanie. Testul iti spune cate ovule fertile mai ai, astfel incat sa stii pentru cati ani ai sanse sigure de a ramane insarcinata. De asemenea, acest test care arata cat de fertila esti indica si alte probleme de sanatate, precum ovarele polichistice sau daca sunt blocate trompele uterine.

Femeile se nasc cu aproximativ 2 milioane de ovule, care se pierd pe parcursul vietii: intre 55 si 1.500 de ovule pe luna. Pana la varsta de 30 de ani, femeia ramane cu 70.000 de ovule, iar la 37 de ani, doar cu 25.000. Dupa ce numarul scade sub 25.000, riscul de a nu mai putea face copii creste.

Femeile care descopera ca mai au putine ovule viabile si doresc totusi sa ramana insarcinate, peste ceva timp, pot sa isiā€¦ congeleze ovulele. Astfel, cand vor dori sa dea nastere unui copil, vor putea sa foloseasca propriile ovule. Cele mai multe care apeleaza la aceasta solutie sunt femei preocupate de viata profesionala, ce isi doresc, inainte de a avea copii, o cariera rasunatoare.

In acest sens, pentru a avea parte o perioada cat mai indelungata de angajatele lor, conducatorii companiilor Facebook si Apple le finanteaza aceasta procedura de congelare a ovulelor, astfel incat ele sa amane varsta la care sa faca copii. Ce parere ai despre aceasta metoda si despre masura celor doua companii? Ai accepta asa ceva?

In : Stiri din Sanatate 


Tags: testul care iti spune cat timp mai esti fertila