Testul care depisteaza diabetul chiar cu 10 ani inainte ca acesta sa se manifeste

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru depistare diabet

Descoperire revolutionara a oamenilor de stiinta pentru domeniul medicinei. Acesta este testul care descopera diabetul inainte ca acesta sa se manifeste in corpul uman.

Oamenii de stiinta au inventat un test care depisteaza diabetul cu ani inainte ca boala sa se manifeste. In felul acesta, persoanele predispuse la aceasta maladie pot evita imbolnavirea prin schimbarea stilului de viata.

Diabetul este boala secolului. Expertii spun ca este rezultatul direct al unui stil de viata nesanatos: mancam prea mult, ne miscam prea putin, hrana este prea procesata si lista poate continua.

In Croatia, de exemplu, la o populatie care depaseste cu putin 4 milioane de locuitori, 400 de mii sufera de aceasta boala. Asta inseamna 10 la suta din intreaga populatie, adica enorm.

Simptomele unui infarct apar si cu o luna inainte! Iata cum le recunosti!

Testul, deszvoltat in laboratorul facultatii de farmacie din Zagreb, are la baza principiile marcarilor tumorali. "Testam sistemul de peste 5 ani si am analizat rezultatele obtinute de la peste 1500 de oameni. Practic, biomarkerul depisteaza orice schimbare la nivel sangvin. Datele sunt comparate cu cele ale blonavilor de diabet", spune dr. Gordan Lauc, conform TVR.

si cum se stie ca primele modificari pot aparea cu 5 pana la 10 ani inainte de diagnosticarea bolii, aceste informatii pot amana sau chiar evita imbolnavirea. Nu se stie inca daca acest bio-marker poate depista si eventuale complicatii pe care bolnavii de diabet le dezvolta in timp.

De aceea, a doua faza a experimentului se va desfasura acum pe un esantion mai mare din trei state: China, Germania si Croatia.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: testul care depisteaza diabetul chiar cu 10 ani inainte ca acesta sa se manifeste