Terapii care vindecă fără pastile și vă salvează de operații

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Terapii care vindecă fără pastile și vă salvează de operații

Lupusul, tensiunea și dereglările hormonale pot fi tratate cu ace, iar coloana devine ca nouă prin chiropraxie. Fricile și depresia trec cu flori, iar suferințele ficatului se pot citi în ochi
Tratamente vechi de sute de ani reușesc să vindece boli pentru care medicina modernă nu oferă soluții. Vă prezentăm o selecție a terapiilor alternative consacrate, dar și cum puteți beneficia de unele dintre acestea prin sistemul de asigurări.
ACUPUNCTURA. Terapia chinezească  este ultima soluție pentru românii care au încercat fără succes să se trateze cu ajutorul medicinei clasice. Deși par înspăimântătoare, acele sunt subțiri și se simt ca niște pișcături. Lista bolilor ce pot fi tratate prin înțepături e lungă: dureri de cap, boli de inimă sau autoimune, ulcere, gastrite, dependențe, până la probleme sexuale și emoționale.

Există vindecări spectaculoase?
„Pentru ce poate acupunctura, pentru specialiști, nu sunt spectaculoase, pentru pacienții care le-au încercat pe toate, da”, explică medicul Octavian Sbârnă, care trateză pacienți cu vârste între 3 luni și 90 de ani.  Tehnica se bazează pe principiul celor 12 meridiane energetice, care corespund câte unui organ, viscer și unei anumite funcții (circulație, activitatea psihică, metabolism etc.). În cazul în care apare un blocaj în corp, se generează o lipsă de energie. Aceste puncte se înțeapă pentru a elibera blocajul și pentru a lăsa energia „să curgă”. Medicul Octavian Sbârnă recomandă acupunctura corporală, nu doar la nivelul scalpului, urechilor sau picioarelor.
Majoritatea paci­enților apelează la acupunctură după ce au încercat și metode clasice de tratament. Se obțin vindecări spectaculoase în boli greu de tratat, ca cele autoimune sau emoționale,” explică dr. Octavian Sbârnă, specialist în acupunctură
Acupunctură se poate face și la Institutul de Medicină Complementară din București. O ședință durează 15-30 de minute.

CHIROPRAXIE. Deformările coloanei, durerile lombare, spondilozele cervicale și chiar herniile de disc pot fi tratate, fără bisturiu, printr-o tehnică ce pare, la o primă vedere, o metodă de tortură. Se numește chiropraxie și mai este cunoscută și ca „tragere a oaselor”. În timpul unei ședințe, medicul „frământă” mușchii din zona coloanei, după care începe să facă manevre de răsucire, care deblochează articulațiile și coloana. În timpul procedurii se pot auzi trosnete la nivelul articulației cu probleme. Folosită pe scară largă în America, Franța și Germania, chiropraxia este o metodă puțin cunoscută în țara noastra. Unul din cei care o practică este medicul basarabean Gheorghe Pavelescu, ortoped-traumatolog la Spitalul Foișor din Capitală. Doctorul a tratat peste 10.000 de bolnavi prin chiropraxie. 70% dintre cei care i-au trecut pragul au scăpat de operație.
„Prin manevre de torsionare se pot debloca articulațiile care sunt blocate ca rezultat al unor maladii degenerative sau ale unor microtraumatisme”, explică specialistul. Cam 30 de minute durează o ședință, iar după aceasta, pacienții trebuie să evite mișcările bruște și ridicarea greutăților.

Știința care „citește” bolile în ochi, nerecunoscută în România
Ochii nu sunt doar oglinda sufletului, ci și a stării de sănătate, sau cel puțin asta promite iridologia. Practicată intens în Germania și alte țări occidentale, această știință nu este încă recunoscută în România. Cabinete specializate se pot găsi însă la tot pasul. Departe de a fi o metodă de „ghicit” în ochi, implică foarte mult studiu, spun medicii care o practică. Cu ajutorul unui microscop special, specialistul captează și investighează irisul și încearcă să găseasecă indicii asupra naturii afecțiunilor de care suferă pacientul. Fiecare zonă a irisului corespunde unui anumit organ și orice pată care apare în zona respectivă arată cât de bine funcționează acesta. Astfel, petele roșii pot trăda hemoragii sau leziuni în interiorul unor anumite organe, petele albăstrui- acumularea unor substanțe toxice, cele gălbui- suferințe ale intestinelor, iar cele verzi- probleme cu ficatul.

Cură cu flori pentru cei „supărați” pe viață
Fobiile, nesiguranța, hipersensibilitatea, stările de anxietate și chiar depresia cronică se pot remedia prin terapia florală Bach. Tratamentul nu trebuie confundat cu aromoterapia și este un sistem naturist alcătuit din 38 de esențe extrase din diverse flori, fără gust, miros sau chimicale. Tratamentul propriu-zis presupune administrarea remediilor florale „prescrise” de terapeut, timp de o lună. Schema este personalizată și cuprinde 4-7 remedii florale, într-un recipient de 30 de ml. Acest tip de terapie poate fi folosită în paralel cu alte tratamente. „Remediile se administrează la nevoie, în momente acute, sau pentru a vindeca dezechilibre cronice. Nu dau dependență. Tratamentul poate fi întrerupt oricând”, spune terapeutul Carmen Bădilă.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: terapii care vindecă fără pastile și vă salvează de operații