Terapii alternative pentru psoriazis

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 12, 2018

Psoriazisul este o afectiune cronica, caracterizata printr-o piele rosie si groasa, cu aspect solzos si eruptii cutanate neuniforme. Pe langa tratamentul medical, aceasta boala autoimuna poate fi tratata si cu ajutorul terapiilor alternative. Iata cateva dintre ele!

Expunerea la soare
Cea mai eficienta metoda alternativa pentru combaterea psoriazisului este expunerea la soare. Potrivit site-ului WebMD, mai mult de 80% din pacientii care urmeaza aceasta metoda de tratament spun ca au cunoscut o ameliorare a psoriazisului de care sufera. Totusi, expunerea la soare trebuie sa se faca moderat si numai dupa ce pe piele a fost aplicata o crema de protectie solara cu factor SPF de peste 30.

Hidroterapia
Terapia cu apa asigura pielii hidratarea, incalizirea si cantitati mici de minerale esentiale. Tipurile de hidroterapie pentru psoriazis includ bai in apa calda, pentru stimularea circulatiei sangelui, folosirea unui umidificator in camera pentru a elimina aerul uscat care agraveaza leziunile si bai in ape termale sulfuroase pentru a grabi procesul de vindecare.

O dieta echilibrata
Alimentatia este foarte importanta in ameliorarea simptomelor de psoriazis, de aceea se recomanda ca persoanele care sufera de aceasta afectiune sa includa cat mai multe fibre, vitamine si minerale in dieta lor. Se vor evita mancarurile procesate, vinetele, rosiile, carnea rosie si alimentele bogate in grasimi.

Aromaterapia
Uleiurile esentiale de galbenele, aloe vera, levantica sau pergamut pot fi amestecate cu uleiuri vegetale pentru a obtine o mixtura folosita in masajul aromaterapeutic pentru a calma iritatiile cauzate de psoriazis.

Acupunctura
Un alt tratament eficient in tratarea psoriazisului este cel folosit in medicina traditionala chineza, acupunctura. Astfel, prin acupunctura este vizata echilibrarea sistemului energetic din locurile afectate.

Meditatia
Stresul este un factor declansator in multe cazuri de psoriazis si chiar daca relaxarea indusa de meditatie nu te va scapa de aceasta afectiune, cu siguranta va fi de un real ajutor in tratamentul traditional medical.


Tags: terapii alternative pentru psoriazis