Terapie simpla si eficienta in probleme cardiace

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Muzica este terapia perfecta in cazul persoanelor care sufera de probleme cardiace deoarece ajuta la cresterea si reglarea ritmului cardiac (batailor inimii), concluzie la care au ajuns o serie de oameni de stiinta englezi. Ritmul lent relaxeaza si moduleaza ritmul cardiac precum si circulatia sangelui. Rezultatele sunt cu atat mai evidente in cazul persoanelor care au cunostinte muzicale. Tempoul muzical lent poate regla respratia, de asemenea, ajutand plamanii sa functioneze mai bine. Rezultatele sunt evidente si in cazul persoanelor suferind de probleme psihice. Genul muzical poate diferi, de la muzica clasica precum Beethoven sau Vivaldi, pana la muzica moderna.

Rezultatele au evidentiat faptul ca un tempo muzical rapid creste ritmul cardiac si tensiunea arteriala. In timpul unei pauze, valorile tensiunii arteriale si ritmul cardiac descresc mult sub nivelul normal (nivelul avut inainte de un asemenea exercitiu). Pe de alta parte, muzica indiana scade ritmul cardiac. Efectul muzicii este mai evident in timpul pauzelor, in cazul muzicienilor. Ca o concluzie, se poate afirma ca muzica lenta nu influenteaza intr-o masura determinanta ritmul cardiac, respiratia sau circulatia. Insuficienta cardiaca devine grava datorita stressului.

Muzica nu numai ca reduce stressul, dar poate fi utilizata ca si terapie complementara in astfel de cazuri. De asemenea, muzica are si proprietatea de a creste performantele atletilor si de a imbunatati miscarea persoanelor suferind de maladii neurologice, precum Alzheimer. Pentru vindecarea persoanelor in varsta suferind de probleme cardiace, specialistii recomanda muzica clasica sau pop. Persoanelor situate in jurul varstei de 50-60 de ani, li se recomanda muzica mai ritmata.

Apoi, meloterapia poate trata tulburarile mentale sau afective, ajuta in depasirea unor blocaje, ne scapa de pesimism si depresie, ne ajuta sa avem un somn mai bun si sa devenim mai creativi. in plus, stimuleaza eliberarea de endorfine, ceea ce ne poate face ceva mai fericiti. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: terapie simpla si eficienta in probleme cardiace