Terapia care lucreaza si dupa ce pleci din cabinet

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Terapia Bowen cunoscuta si ca terapia Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique), este de departe, cea mai simpla si mai eficienta tehnica holistica de terapie moderna. Practicienii ei sustin ca aceasta descoperire poate fi sansa insanatosirii omenirii, insa, din pacate nu e suficient cunoscuta. Este o tehnica neinvaziva, delicata si foarte eficienta. Terapeutii nu agreseaza in nicun fel organismul, doar ii da de lucru, ajutindu-l sa gaseasca drumul catre propria vindecare. Terapia Bowen poate fi aplicata pentru orice dezechilibru in organism, fie ca este de natura fizica, emotionala sau chimica. Aceasta tehnica are abilitatea de a restabili armonia corpului. Iata cum functioneaza acest procedeu cu efecte atit de puternice, care incepe sa prinda tot mai mult si in Romania.

Tehnica Bowen, denumita asa dupa numele celui ce a descoperit-o si a perfectionat-o, inseamna reechilibrare neuro-musculara. Lucreaza, in principal, prin sistemul nervos, asupra oaselor si muschilor. Prin atingere corporala, deplasarile osoase se realiniaza, desi nu se executa nicio manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie. Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste, desi nu se maseaza muschii, asa cum se intimpla in masajul terapeutic. Meridianele energetice se restabilesc imediat, cu toate ca practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura. Echilibrul psihic revine la normal, desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor care se adreseaza mintii si corpului deopotriva. Ca principiu general, terapia Bowen consta in activarea „doctorului intern”, dupa care acesta isi va face treaba, reglind functiile interne. Astfel se transmit mesaje in interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stari de relaxare si echilibru. Nu exista interdictii cu privire la regimul alimentar sau alte diete. Tratamentul medicamentos prescris de medic poate fi urmat in continuare. Mai mult, exista teorii care afirma ca, prin aplicarea tratamentelor cu Tehnica Bowen, organismul poate utiliza mai eficient substantele active din medicatia alopata.

Pentru a beneficia de aceasta terapie, persoana in cauza poate fi culcata pe un pat sau pe o masa de masaj, dar terapia poate fi aplicata si unui pacient asezat pe scaun. Terapeutul va aplica miscarile specifice, usoare, doar cu degetele, pe anumite puncte specifice de pe corp, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara. Terapeutul se poate concentra pe o problema specifica sau se poate adresa organismului ca un intreg. De obicei, pacientii resimt o stare placuta de relaxare si o senzatie de bine, de usurare, de caldura care urca de-a lungul coloanei vertebrale. Unii chiar adorm. Este recunoscut faptul ca procesele naturale de recuperare au loc in timpul somnului, cind celelalte functii vitale sint incetinite. Durata unei sedinte este intre 40 si 60 minute. Exista pauze de citeva minute intre interventiile terapeutului, care sint neaparat necesare pentru a oferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neurotransmitatorilor. Efectul unei sedinte continua si in zilele urmatoare, de aceea specialistul nu va va chema la mai mult de o sedinta pe saptamina. Rezultatele pot fi remarcabile, imediate, chiar de la prima sedinta de tratament, deoarece corpul incepe procesul de autovindecare, in propriul sau ritm. Terapia Bowen nu este o terapie de lunga durata.

Tehnica Bowen este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei. Este indicata in problemele articulare, afectiunile renale, infertilitate si sechelele de dupa accidente vasculare cerebrale, tratarea paraliziilor fiind printre cele mai mari succese ale terapiei. Rezultate exceptionale s-au inregistrat in scolioze, discopatii, hernii de disc, afectiuni respiratorii, digestive, dereglari hormonale, chisturi ovariene, fibroame uterine, boli autoimune, Parkinson. Numarul de sedinte necesar fiecarui pacient este stabilit in functie de gravitatea si vechimea bolii, de afectiunile cronice asociate, de virsta, de mediul si de stilul de viata al persoanei in cauza. De regula, afectiunile acute se trateaza in maximum trei-patru sedinte. Pe durata tratamentului, este contraindicata aplicarea oricarei alte metode terapeutice manuale (masaj, reflexoterapie) patru zile inainte si cinci zile dupa tratamentul Bowen. Nu e bine nici sa ne expunem la temperaturi extreme sau sa facem activitati foarte solicitante. in plus, sint indicate consumul a cel putin doi litri de apa si evitarea pe cit posibil a sedentarismului, pentru ca miscarea activeaza drenarea limfatica. Citeva sedinte Bowtech efectuate periodic, asigura o preventie excelenta contra bolilor grave ale secolului XXI. Pretul unei sedinte nu il depaseste pe acela ale unei sedinte de masaj cu care aceasta terapie este comparata uneori intr-un mod total impropriu. In orice caz, nu costa cit o sedinta de spa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: terapia care lucreaza si dupa ce pleci din cabinet