Terapia care combate artroza gleznei

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru artroza gleznei

Potrivit studiilor, 200.000 de tineri cu varsta intre 25 si 45 de ani, sufera de dizabilitati ale articulatiilor si 1% din populatia tarii sufera de artroza la nivelul gleznei. Numai in Romania, 200.000 de tineri cu varste intre 25 si 45 de ani sunt afectati de dureri si dizabilitati ale articulatiilor si nu mai putin de 1% din populatia tarii sufera de artroza la nivelul gleznei, afectiune a carei incidenta a crescut alarmant in ultima vreme.

Artroza este o afectiune care presupune deteriorarea cartilajului care protejeaza si inveleste suprafetele articulare. Printre factorii care determina aparitia artrozei se numara: obezitatea, munca fizica intensa, varsta, practicarea unor sporturi solicitante si antecedentele in familie. Persoanelele afectate resimt dureri articulare, slabiciune musculara si mobilitate redusa. Desi articulatiile cele mai frecvent afectate sunt cele de la genunchi si sold, in ultimii ani, au crescut cazurile de artroza la nivelul gleznei. Terapia Orthokine este o metoda inovatoare de tratare a artrozei gleznei. Terapia are la baza doar proteine obtinute din sangele pacientului, fara niciun adaos de substante straine organismului si ajuta la tratarea cauzelor biologice ale afectiunii.

Artroza afecteaza tot mai multi tineri. Vezi ce tratament exista pentru aceasta boala

Metoda Orthokine consta intr-un procedeu foarte simplu de obtinere a serului autolog, cu puternice proprietati antiinflamatoare, din sangele pacientului. Sangele recoltat din bratul pacientului este incubat 6-9 ore, dupa care se centrifugheaza. Prezenta microsferelor determina celulele sangelui sa sintetizeze cantitati mari de proteine cu rol antiinflamator si de regenerare. Apoi, serul obtinut prin acest procedeu se injecteaza aceluiasi pacient, la nivelul articulatiei afectate. Pacientii se pot bucura astfel de combaterea inflamatiei, reducerea durerii si imbunatatirea functiei articulare la nivelul gleznei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: terapia care combate artroza gleznei