Temeri nejustificate referitoare la aparatul dentar

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aparatul dentar

Aparatul dentar fix a devenit din ce in mai des intalnit, atat la copii si adolescenti, cat si in randul adultilor, ca urmare a cresterii preocuparii atat pentru propria imagine, dar si pentru sanatatea dentara si parodontala.

Cu toate acestea, multe persoane evita inca purtarea lui din cauza unor temeri nejustificate, insa, din punct de vedere medical. Doctorul Mihaela Dan, specialist ortodont, explica pentru ziare.com care sunt cateva dintre acestea:

1. Tratamentul ortodontic este dureros pe toata durata lui - FALS!

Odata cu montarea aparatului dentar poate aparea o senzatie de disconfort pana la durere, care este posibil sa persiste in primele zile de la aplicare, in perioada de acomodare. Dupa aceasta perioada, pacientul se va obisnui cu purtarea aparatului, iar la activari se va simti doar senzatie de tensiune.

Vaccinul care previne si trateaza cariile

2. Daca aparatul dentar nu doare, nu lucreaza eficient - FALS!

Fiecare persoana este unica si are un prag de sensibilitate la durere diferit de al ceorlalte. Multi pacienti nu simt niciun disconfort si cu toate acestea tratamentul evolueaza foarte bine.

3. Sarma trebuie schimbata la fiecare sedinta pentru ca aparatul sa fie eficient - FALS!

Activat periodic de catre medicul ortodont, arcul (sarma) poate lucra foarte bine timp de cateva luni.

4. Tratatamentul ortodontic dureaza mult - FALS!

Realizat de catre un medic ortodont cu experienta, tratamentul ortodontic dureaza intre 6 luni si 18 luni, in cazuri foarte dificile putand depasi acest interval. Ceea ce unei persoane fara cunostinte de specialitate i se pare foarte complicat, in mainile potrivite se poate corecta mai rapid decat va asteptati.

Nu doare, dar in final poti ramane fara dinti

5. Daca scoatem molarii de minte, se va face loc pentru a se indrepta dintii - FALS!

Dintii nu pot fi deplasati in spate pe locul molarului de minte extras, pentru ca nu avem de ce ne prinde pentru a-i trage pe toti. Extractia molarului de minte va fi decisa de medic, doar daca risca sa inghesuie la loc dintii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: temeri nejustificate referitoare la aparatul dentar