Te dor articulatiile pentru ca e nor? Un grup de cercetatori infirma aceasta teorie, dupa ce a analizat 1,5 milioane de oameni

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru articulatii dureroase

Studiul a analizat datele obtinute de la 1,5 milioane de americani de 65 de ani sau mai batrani, care au ajuns la doctor in urma durerilor de articulatii. Acestea au fost corelate cu datele de la National Oceanic and Atmospheric Administration.

Cercetatorii au gasit ca, dintre cele peste 11 milioane de vizite la spital per total, procentajul vizitelor pentru dureri de spate si articulatii este aproape similar in zilele ploioase (6,35%) cu cel din zilele cu soare (6,39%), scrie descopera.ro, care citeaza Live Science. Desi este dificil sa programezi o vizita in aceeasi zi cand apare durerea, cercetatorii au dorit sa vada daca aceste vizite la doctor sunt asociate cu vremea cu o saptamana inainte. Din nou, nu au gasit nicio legatura.

„Indiferent cum analizam datele, nu am gasim nicio corelatie intre ploaie si vizitele la medic pentru dureri de articulatii si de spate”, a precizat Anupam Jena, autor principal al studiului de la Harvard Medical School. Studiul a fost publicat in jurnalul medical BMj, intr-o editie speciala de sarbatori unde sunt publicate articole mai putin tehnice.

Descoperirile confirma un studiu anterior efectuat de un grup de cercetatori din Australia, care nu au gasit nicio legatura intre vreme si durerile de lombari sau genunchi. Totusi, cercetatorii sustin ca studiul lor nu include informatie cu privire la severitatea durerii sau utilizarea analgezicelor, care pot afecta rezultatele. Asadar, este nevoie de un studiu mai amplu cu informatii mai detaliate care sa examineze posibila legatura.

Articulaţiile reprezintă acele zone ale corpului uman prin care se unesc oasele, iar durerile articulare sunt senzaţii de disconfort, de durere şi de iritaţie şi pot apărea la oricare dintre articulaţiile corpului uman. Mulţi oameni se plâng de dureri articulare, însă de multe ori acestea nu necesită o vizită la medicul specialist.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: te dor articulatiile pentru ca e nor? un grup de cercetatori infirma aceasta teorie  dupa ce a analizat 1  5 milioane de oameni