Tabletele si telefoanele inteligente au condus la aparitia unor noi maladii

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil cu tableta

Conf. dr Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” si specialist in ortopedie pediatrica, a atras atentia asupra faptului ca, in prezent, pozitia vicioasa, responsabila pentru cele mai multe afectiuni ale spatelui la copii, este determinata de utilizarea telefonului mobil si a tabletelor.
 
intr-un interviu acordat SanatateaTV.ro, specialistul a explicat ca cele mai frecvente afectiuni ale spatului la copii sunt generate de pozitiile vicioase care genereaza contractura musculara. „Cele mai frecvente afectiuni sunt cele generate de pozitiile vicioase, care genereaza contracture musculara si care determina aparitia de dureri”, a spus conf. dr. Alexandru Ulici. El a atras atentia ca cel mai mare factor de risc pentru aparitia pozitiilor vicioase ale spatelui o reprezinta utilizarea in exces a telefoanelor mobile si tabletelor.

„Ar fi bine sa vorbim un pic despre telefonul mobil si despre tableta, care in ziua de astazi, reprezinta cea mai periculoasa cauza de pozitie vicioasa la nivelul coloanei vertebrale. Practic, putem vorbi de o noua patologie generate de telefonul mobil si de tableta, o patologie a coloanei vertebrale”, a explicat conf. dr. Alexandru Ulici. Potrivit acestuia, utilizarea lor determina o pozitie nefireasca a spatelui, care in cele din urma poate fi daunatoare. „Majoritatea tabletelor sunt extrem de versatile, ceea ce inseamna ca o sa vedeti foarte usor un copil de 2 sau 3 ani ca se joaca pe o astfel de tableta fara sa aiba mari probleme pentru ca ele sunt foarte intuitive, atrag foarte tare, dar in acelasi timp reprezinta si “diavolul” din cutie, pentru ca determina copilul in permanenta sa stea aplecat asupra obiectului si la un moment dat parintii pierd sirul si nu isi dau seama cate ore de fapt sta copilul cu acel telefon si acea tableta in mana”, a adaugat specialistul. In acest context, conf. dr. Alexandru Ulici a mentionat ca dintre pacientii care ajung la consult cu dureri de spate, cei mai multi prezinta contractura musculara generata de o pozitie vicioasa, iar de cele mai multe ori, kinetoterapia este suficienta pentru a-i trata.  

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tabletele si telefoanele inteligente au condus la aparitia unor noi maladii