Suplimentul care ajuta functia creierului si pastreaza sanatatea mintala

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pe baza celor mai bune cercetari disponibile, puteti lua in considerare consumul unor suplimente cu ulei de peste daca ati avut o scadere usoara a functiei creierului sau ati fost diagnosticat cu depresie.  Ar putea exista si alte motive de sanatate pentru a lua suplimente din ulei de peste, dar aceste doua grupuri de oameni vor vedea cel mai probabil cele mai multe beneficii in ceea ce priveste creierul si sanatatea mintala.

Nu exista recomandari oficiale cu privire la cantitatea de omega-3 din uleiul de peste care trebuie luata pentru a vedea beneficii in ceea ce priveste functia creierului si sanatatea mintala. Cantitatile utilizate in cercetare au variat de la studiu la studiu. US Food & Drug Administration a stabilit o limita superioara sigura pentru aportul de suplimente de acid gras omega-3 la 3000mg pe zi. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara si-a stabilit recomandarile cu putin mai mult, la cel mult 5000mg/zi. Utilizarea a 1000-2000mg de acizi grasi omega-3 din ulei de peste zilnic este probabil un bun punct de pornire, care este cu mult sub limita superioara recomandata. Persoanele cu depresie ar trebui sa aleaga suplimente din ulei de peste cu cantitati mai mari de EPA.

Este foarte important sa cititi cu atentie etichetele atunci cand evaluati suplimentele din ulei de epste. O capsula de 1000mg de ulei de peste ar putea contine mai putin de 500mg de acizi grasi omega-3 actuali, dar acest lucru va varia de la un brand la altul. In general, suplimentele pentru uleiul de peste sunt considerate sigure la dozele din cele mentionate anterior. Cu toate acestea, ca intotdeauna, trebuie sa informati medicul inainte de a lua suplimentele din ulei de peste. Datorita efectelor lor potentiale asupra coagularii sangelui, acest lucru este deosebit de important daca luati in prezent medicamente care dilueaza sangele sau daca aveti o interventie chirurgicala viitoare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: suplimentul care ajuta functia creierului si pastreaza sanatatea mintala