Suplimente nutritive naturale

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suplimente nutritive naturale

Studiile arata ca peste 85% din populatia activa prezinta diverse afectiuni cauzate de stres, de un regim alimentar sarac in vitamine si minerale naturale precum si de lipsa echilibrului chimic provenit dintr-o alimentatie incompleta.. Aceste carente pot fi combatute cu rezultate bune prin apelarea la suplimenti nutritivi naturali.

In Romania, terapia complementara cu suplimente nutritive naturale se prescrie rar de catre medici si de aceea populatia care apeleaza la astfel de produse o face informandu-se din rubricile de sfaturi ale publicatilor, discutii cu apropiati sau din reportaje audio - video. Datorita unei alimentatii defectuoase, organismul are de suferit, o perioada indelungata de lipsuri putand conduce chiar la dereglarea functiilor celor mai importante organe cu implicatii grave.

Suplimentele alimentare nu sunt medicamente, ele sunt destinate in special imbunatatirii unor probleme de sanatate, pot fi folosite inaintea sau chiar in timpul tratamentelor medicamentoase, in perioade solicitante pentru organism, precum examenele. Suplimentele ajuta memoria, intaresc imunitatea organismului, aduc un surplus de vitamine si minerale, previn ateroscleroza si pietrele la rinichi, etc.

Este important ca suplimentele nutritive sa aiba un aport de substanta activa cat mai mare. Toate produsele trebuie sa contina numai extracte naturale cat mai concentrate posibil. Diferenta intre un produs pe baza de extract si unul pe baza de pulbere este radicala, incepand de la procesul de productie, extractul rezultand in urma unui intreg proces tehnologic – recoltarea materiei prime, depozitare, selectarea acelei parti a plantei care confera cele mai bune proprietati, macerarea acesteia, extractie, distilare, concetrare etc. 

Dr. Razvan Alexandru: “ Ne dorim sa incepem o campanie de educare a romanilor pentru a le pune la dispozitie toate informatiile despre necesitatea utilizarii de suplimenti nutritivi, rolul lor pentru mentinearea echilibrului si sanatatii organismului, precum si, un lucru extrem de important , cum alegem suplimentii nutritivi, cum putem face preventie si in ce afectiuni putem folosi suplimentii”.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: suplimente nutritive naturale