Super alimente care îți hrănesc tenul

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Super alimente care îți hrănesc tenul

Poate nu te-ai gândit că alimentele pe care le consumi au o influență hotărâtoare asupra felului în care arăți și asupra sănătății pielii tale. Acele coșuri pe care te străduiești să le ascunzi și de care ai da orice să scapi ar putea fi cauzate de excesul de dulciuri sau grăsimi. Dar există și super alimente care îți hrănesc tenul.
Ele te ajută să arăți cum altfel decât… super. Află care sunt cele câteva puper alimente care îți hrănesc tenul. Nu sunt doar sănătoase, ci și extraordinar de gustoase, dar și foarte sănătoase. Astfel, poți înlocui alimentele care îți făceau rău, dar îți plăceau la nebunie. Vei fi și vei arăta mai sănătoasă și nici nu vei suferi că nu mănânci – de exemplu – înghețata preferată.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Lapte și înghețată vegetală
Chiar dacă nu ai intoleranță la lactoză, laptele de vacă este un aliment care provoacă inflamații și formarea mucusului. Iar inflamația înseamnă și acnee și îmbătrânire prematură. Ai putea să folosești lapte de migdale sau de nucă de cocos. Se găsesc în supermarketuri, dar le poți prepara și singură. Din multitudinea de soiuri de lapte vegetal de pe piață, evită laptele de soia. Poate provoca dezechilibre hormonale (deci, și acnee). Dacă vei cumpăra lapte vegetal preparat, ai grijă să nu conțină caragenan.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Legumele verzi
Legumele cu frunze verzi sunt cele mai bune alimente pentru corpul tău. Există numeroase motive pentru care ar putea fi numite supra alimente. Menționăm doar două: conțin clorofilă și fibre alimentare. Clorofila ajută la detoxifierea și oxigenarea organismului. De asemenea, combate candida, care provoacă nenămarate probleme ale tenului. Fibrele acționează ca o mătură care curăță organismul de deșeurile acumulate în timp. Îți poți începe ziua cu un smoothie verde. Este esențial pentru sănătatea ta și a tenului tău.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Lămâile (zeamă și coajă)
Lămâile (pulpa și zeama) conțin multă vitamina C, care ajută corpul să producă o substanță numită colagen, importantă pentru a avea un ten și un păr sănătos. Coaja de lămâie este și ea foarte gustoasă, dar și nutritivă. Este bogată în d-limonen, care protejează tenul de cancer de piele și de problemele cauzate de expunerea la soare. Este important ca lămâile de la care folosești coaja să fie bio.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: super alimente care îți hrănesc tenul