Supa care vindeca infectia digestiva

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru supa de morcovi

In timpul unei infectii digestive urmate de diaree acuta, fiecare dintre noi stie ca poate apela la supa de morcovi.
  
Intr-adevar, morcovul formeaza un fel de pansament in interiorul intestinului. Dar efectul terapeutic depinde, in acest caz, la fel ca la medicamente, de cantitatea ingerata.
Orice produs alimentar usor alterat, dar si mainile murdare pot determina aparitia diareei acute, mai ales la varste mici.
Dr. Maria Nica, medic primar medicina de laborator: "Daca e vorba de un copil sub 2 ani sau de adulti de varsta a treia, pacientii care au o forma de imunodepresie, sigur ca manifestarea bolii este exagerata."

Varsaturi, diaree, febra si deshidratare. Sunt semnele unei infectii digestive. Dieta de tranzit, la copilul mic incearca sa elimine diareea, astfel incat copilul sa nu se mai deshidrateze.

Cu totii stim depre celebra supa de morcovi. Un ajutor excelent, de altfel, daca stiti cum s-o preparati:
Prof. dr. Coriolan Ulmeanu, sef sectie toxicologie: "Supa de morcov ca sa fie eficienta si sa realizeze un gel pectic, asa se cheama, care sa faca curatenie in tubul digestiv si sa lege scaunele diareice. Trebuie sa fie facut intr-un fel anume: 500 de grame de morcov taiat rondele intr-un litru de apa."

500 de grame de morcov se pun, asadar, intr-un litru de apa. Se fierb o ora si jumatate. Apoi, se ia morcovul, se mixeaza si se repune intr-un litru de apa. Se da in clocot pentru sterilizare. Supa se poate tine in frigider 24 de ore.

Situatia pe care vrem sa o semnalam este mai complexa. Morcovii proveniti din agricultura conventionala isi trag din sol cantitati mari de nitrati, folositi intens in cresterea legumelor.

Dupa ce lasati supa in frigider o noapte, a doua zi puteti gasi reziiduuri pe fundul vasului.
Nitratii trec rapid in singele copilului. Si ajung la nivel celulor rosii. Le blocheaza activitatea, iar organismul devine incapabil sa transporte oxigen prin sange. Apare senzatia de sufocare.Pielea copilului devine albastra, iar respiratia e tot mai rea. Antidotul se numest albastru de metil si se administreza in terapie intensiva.

Concluzia? Supa de morcovi sau piureul de morcovi sunt alimente excelente intr-o diaree. Daca morcovii provin din agricultura ecologica.

Daca nu, nu apelati la acest produs. Mai ales in cazurile sugarilor si ale copiilor mici.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: supa care vindeca infectia digestiva