Sunatoarea nu ii ajuta doar pe cei stresati

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sunatoarea are o multime de beneficii pentru starea ta de sanatate, printre care si inducerea relaxarii si energizarea organismului. Potrivit ziarului Ring, persoanele meteosensibile trebuie sa bea cu regularitate ceai de sunatoare, daca vor sa nu mai fie afectate de schimbarile bruste ale vremii. De asemenea, ceaiul de sunatoare consumat inaintea unui efort fizic intens iti da energia de care ai nevoie.

Tot specialistii spun ca sunatoarea mai contribuie si la functionarea normala a sistemului digestiv, deoarece stimuleaza bila, protejeaza mucoasa gastrica si reduce spasmele. Sub forma de gargara trateaza cu succes inflamatiile gatului, gingiilor si ale ganglionilor. În plus, datorita proprietatilor antivirale si antibiotice, ajuta la tratarea racelii, sinuzitei si bronsitei.

„Sunatoarea este o farmacie în sine, datorita compusilor sai foarte importanti“, spune si dr. Catalin Luca. Stramosii nostri foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale afrodisiace, mai ales asupra barbatilor si, de asemenea, pentru a aduce linistea sufleteasca si un somn placut si relaxant celui care o consuma. Pana si vechii egipteni foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale vindecatoare în afectiuni cardiovasculare si biliare. 

Uleiurile volatile care o fac o planta miraculoasa. Saponinele au proprietati expectorante si febrifuge, asadar ceaiul de sunatoare este foarte indicat în tratarea racelilor si a virozelor. Substantele amare din sunatoare stimuleaza digestia trateaza hemoroizii si alunga parazitii intestinali. Mai mult decat atat, acidul clorogenic si cafeic are proprietati antiinflamatoare si cicatrizante, iar flavonoidele pretioase continute de aceasta planta îi atribuie proprietati vasodilatatoare si hipotensoare cardiac, noteaza dr. Catalin Luca.  Hiperforina este substanta antidepresiva si antinevralgica, iar hipericina este un antiseptic urinar excelent. Uleiul eteric atribuie acestei plante proprietati astringente si cicatrizante la nivel extern.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sunatoarea nu ii ajuta doar pe cei stresati